Da kosa deluje bujnije

Svako voli da ima lepu i bujnu kosu, ali, nažalost, neki nisu obdareni prirodnom „grivom“, već im je kosa tanka. Ipak, uz nekoliko trikova nije neophodno da bilo ko zna da vam kosa nije onoliko prirodno bujna kao što biste želeli.

Osnovna nega kose je, naravno, njeno pranje; ne samo to već se danas neoprana kosa tretira kao modni zločin, da i ne spominjemo da tanka kosa koja još i visi u masnim fronclama zaista ružno izgleda. Ukoliko vam je kosa tanka, prilikom izbora šampona opredelite se za onaj koji sadrži ceramid (piše na spisku sastojaka na pakovanju), jer on jača kosu i daje joj zdrav izgled.

Da biste postigli bujnost kose, mogu vam pomoći vikleri. Upotrebljavajte one najveće, pošto minival nije u modi, a najveći vikleri će vašoj kosi dati prirodan pad. Nakon što operete kosu, stavite viklere ravnomerno s obe strane razdeljka i držite ih tako dok vam se kosa ne osuši (ako baš žurite, možete da upotrebite i fen, ali lepše će izgledati ako se prirodno osuši). Kad osetite da vam je kosa suva, pažljivo izvadite viklere i prstima oblikujte frizuru.

Ukoliko ćete kosu sušiti fenom, evo kako to da učinite. Kosu prvo prosušite (fen nipošto ne upotrebljavajte dok je skroz mokra), nanesite sredstvo za volumen s donje strane pramena i uz pomoć okrugle četke i fena osušite kosu.

Postoji i jedan vizuelni trik koji će učiniti da vaša kosa izgleda bujnije, a to je izvlačenje svetlih pramenova. Kontrast između svetlih i tamnih tonova stvoriće utisak punoće, ali, nažalost, to nije nešto što bi trebalo raditi u kućnoj radinosti – ovakav zadatak je ipak bolje prepustiti profesionalcu.

Uz ovakvo postupanje čak i prilično tanka i slaba kosa biće zdrava i izgledaće primetno bujnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar