Proverite da li birate pogrešne

Kako je lepo biti zaljubljen! Super je biti sa dečkom ili devojkom – leptirići u stomaku, držanje za ruke, zajednička zabava, poljupci, maženje, neko kome možete da verujete i sa kim zaista uživate… Predivno, stvarno. Samo, da bi veza tako izgledala, treba odabrati one prave. Naravno, ne možete unapred znati da li je neko onaj pravi ili ona prava za vas, ali postoje neki kriterijumi koje ne bi trebalo da primenjujete – kako se ne biste razočarali u ljubavi jer niste našli ono što zapravo želite.

Na njima vam se najviše sviđaju oči, osmeh, kosa, neki deo tela… Tačno je da na nekoj osobi prvo primetimo njen izgled, ali čak i ako ste uvereni da ste pred najlepšom osobom na svetu, to uopšte ne mora da znači da je ona i najbolja. Nemojte da pretpostavljate da je neko dobra osoba i da će vam sa njom biti lepo samo zato što vam se fizički sviđa. Bolje je prvo ih upoznati i videti da li zaista uživate u njihovom društvu (verujte, zadovoljstvo što ste viđeni sa prelepom osobom vrlo brzo izbledi – a ako ta osoba nema nikakvih vrlina osim svog izgleda, ubrzo ćete sa njom „umreti“ od dosade).

Dečko ili devojka koji vam se dopadaju ponašaju se taaako „kul“: totalno su nedodirljivi i deluju tako nezainteresovano. Sad, nema tog ko bar malo ne uživa u „lovu“, ali ako se vaša simpatija stalno ovako ponaša prema vama, trebalo bi da se upitate da li je to njena taktika da vas osvoji (jer je „provalila“ da ste lovac u duši), ili je stvarno u potpunosti nezainteresovana za vas.

Dobijete napad panike na samu ideju da vas vaš dečko vidi nenašminkanu, ili da vas devojka vidi pre nego što ste, recimo, gelom dobro sredili kosu. Hmm… Svako želi da izgleda najbolje što može, naročito na početku veze, ali ako se ni nakon nekog vremena ne usuđujete da vas dečko ili devojka vide u nepripremljenom izdanju, prilično ste nesigurni u sebe. Ako ste u dobroj vezi, trebalo bi da možete da se dobro osećate u sopstvenoj koži, bez ikakvih pomagala i sredstava za ulepšavanje.

Dečko ili devojka vas žele samo za sebe i ne puštaju vas da se vidite sa prijateljima. Na početku veze ovakvo ponašanje može da se protumači kao znak velike ljubavi. Međutim, ako potraje, trebalo bi da se zapitate da li vas dečko ili devojka stvarno vole i poštuju, ili samo hoće da vas poseduju i da ste im u potpunosti potčinjeni.

On ili ona žele da odmah upoznate njihove roditelje: hej, sporije malo s tim, pa ne planirate da se venčate prekosutra! Ovakvo ponašanje može da znači da je vašem dečku ili devojci u svemu potrebno odobrenje roditelja – baš u svemu. Moguće je da imaju prestroge roditelje (za šta, naravno, nisu oni krivi). Ako to nije slučaj, moguće je da su toliko nesamostalni da im je u svemu potrebno odobrenje roditelja – da li zaista želite da budete sa takvom osobom?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

partnerveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Aleksandra Trkulja

    Svi kažu da prva ljubav zaborava nema, ali kako onda zaboraviti prvu ljubav? Kako stupiti u vezu sa drugim dečkom, a da ne mislite na bivšeg?