Da li „gušite“ drugaricu?

Prijateljstva su super, samo što mogu da izazovu i različite nedoumice. Na primer, imate najbolju drugaricu s kojom se stalno družite, kad god možete, idete kod nje, i pomalo se plašite da je "gušite", da ćete joj dosaditi, da ste joj se "popele na glavu".
Taj strah ume da bude prilično neprijatan. Ne volite ni da vama neko dosađuje, a verovatno vam je još i gora ideja da biste najbolju drugaricu mogle da odbijete od sebe time što biste delovale kao pijavica koja nikako da se odvoji od nje. A opet, uživate u njenom društvu, super vam je s njom, stalno nešto zanimljivo radite (ma, s njom vam ne bi bilo dosadno ni da samo zajednički zurite u plafon), i ne želite da se udaljite od nje.
Šta učiniti? Razmislite kako vam je zajedno. Da li se dobro zabavljate? Da li se smejete, radite zanimljive stvari? Da li ona nekad deluje kao da joj je dosadno s vama ili kao da samo čeka da odete? Ukoliko vam je super zajedno, vrlo je verovatno da vaša najbolja drugarica nema ništa protiv toga što se toliko družite – pa, zašto bi joj to smetalo, ako i ona uživa? Uz to, super je što uživate u tome da se viđate uživo, danas kada se toliko njih uglavnom druži preko SMS poruka i Fejsbuka.
Lepo vam to zvuči, i verujete da se i ona zabavlja i uživa kao i vi, ali se i dalje osećate nesigurno, plašite se da je ne smorite? U tom slučaju, pokušajte da se viđate i s drugim ljudima. Jeste, oni nisu kao vaša najbolja drugarica, s kojom delite sve tajne, s kojom maltene imate tajni jezik, samo za vas dve, ali su i to zanimljivi ljudi i dobri prijatelji, uživaćete i s njima – plus se onda nećete više plašiti da ste smorile drugaricu time što stalno "visite" kod nje, niti da će ona zbog toga pobeći od vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gusenjenesigurnostpreterivanjeprijateljstvotinejdžeriuživanjezabava
Komentari (0)
Dodaj komentar