Da li mu je bivša stvarno bivša?

Pitanje iz naslova je mnogo koja devojka postavila sebi kad se o novom dečku, ili o simpatiji radi, baš kao što su i momci neretko nesigurni da li je njen bivši stvarno bivši. Da li je voljena osoba prebolela onoga ili onu s kim je pre bila? Stoprocentnih garancija nema, ali probajte da se ipak ne nervirate zbog toga.
To je lakše reći nego učiniti, znamo. Teško je ne pitati se da li je vaš dečko preboleo bivšu devojku, a nije lako ni biti pun samopouzdanja. Pitanja samo iskrsavaju: da li je bila bolja riba od vas, pametnija, slađa (zavisi već šta je ono što taj dečko voli kod devojke), da li je mogla sebi da priušti bolju garderobu, da li je imala lepšu kosu, da li joj je minić stajao bolje nego vama… Misli li on još uvek na nju? Još je i teže ako znate tu devojku i mislite da bolje izgleda od vas. Nije lako ni ako mu je ona sad drugarica – s jedne strane, to može da bude dobro jer je više ne vidi na onakav način kao što sad vidi vas, ali da li je zaista ne vidi više na taj način?
Ovakva pitanja vas mogu izludeti, ako im dopustite. Nemojte im to dozvoliti, nemojte na taj način mučiti sebe! Dobro, pokušaćete, ali šta ako on i dalje misli na nju? Verovatno ponekad pomisli na nju, to je sasvim normalno, kao što i vi nekad pomislite na svoje bivše momke. Ali, to ne bi trebalo da bude problem, ne ako ne pokazuje nikakve znake opsesije (tera vas da nosite njenu odeću, hoće da istetovira njeno ime na ruci, ne prestaje da priča o njoj, bilo u pozitivnom, bilo u negativnom smislu…). A ako pokazuje znake opsesije, verovatno je malo čudan i bilo bi vam zdravije da se udaljite od njega.
Šta da radite? Da se setite da je on sada s vama. Čak i ako nije sasvim preboleo bivšu, to što je s vama je korak napred u tome da je preboli. Nemojte pokazivati ljubomoru, nemojte praviti scene niti ga ispitivati o njoj. Umesto toga, potrudite se da mu bude lepo s vama – toliko lepo da zaboravi da je neka tamo bivša uopšte postojala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivšadilematinejdzeriveza
Komentari (0)
Dodaj komentar