Da li mu se sviđate?

Ima onih koji smatraju da je slatka neizvesnost – da li mu se sviđate ili ne – nešto veoma privlačno, drži vas napetim, ne znate šta da očekujete… Na nivou ideje, to možda i jeste zanimljivo; ako se događa vama, nije vam uopšte prijatno, i najčešće nije dobar znak.
Kada gledate romantičnu komediju u kojoj glavnu junakinju muči dilema da li se dopada momku u koga je zaljubljena, to je veoma zanimljivo i zabavno. Možete da navijate, da se nadate, da uživate u celoj stvari – jer se ne događa vama. Međutim, vaš život nije film, i ako se nešto slično događa vama, u tome ne uživate uopšte.
Ne govorimo sad o neizvesnosti da li mu se dopadate jer vas uopšte ne primećuje, jer kao da i ne zna da postojite. Ta neizvesnost zapravo i nije neizvesnost: pošto nije zaista svestan toga da postojite, ne, nije ni zainteresovan za vas. Kad biste mu prišle, ili kad bi vas sam primetio, mogla bi da postoji dilema, ovako dileme nema. Međutim, dešava se da je on i te kako svestan da postojite, a ipak niste sigurne da li mu se dopadate, da li bi hteo da mu budete devojka.
Nekad je to zato što pogrešno protumačite njegove signale; moguće je, recimo, da je on samo ljubazan prema vama, a ako niste navikle da je momak ljubazan prema vama ukoliko nešto ne pokušava, to možete da protumačite kao da mu se dopadate, i da onda budete zbunjene zašto on ništa dalje ne radi tim povodom. U takvoj situaciji može vam pomoći vaš sopstveni osećaj. Ako je on samo ljubazan, ako nije zainteresovan za vezu s vama, to se oseti. Prijatno vam je s njim, fin je on prema vama, ali osetite da nije to to, nije on zaljubljen u vas, nego mu je normalno da se lepo ponaša.
Ponekad se radi o tome da vam šalje pomešane signale, bilo zbog toga što se poigrava vama, bilo zato što ni sam nije siguran šta hoće. Ni jedno ni drugo nije dobro. Niti je u redu igrati se nečijim osećanjima, niti je dobro kad on ni sam ne zna šta hoće – neka se reši već jednom.
Ukratko: kad iz simpatijinog ponašanja ne možete zaista da zaključite da mu se dopadate, da želi da bude s vama, sklonite se. Kad vas neko voli i želi da bude s vama, on će to i pokazati, i neće ga zaustaviti, recimo, to što ga njegovo društvo začikava. Ako ga nešto takvo zaustavlja u tome da pokaže šta oseća prema vama, nije vredan vašeg vremena – naći će se već neko ko nije toliko plašljiv.
A što se tiče onog momka za kojeg niste bile sigurne šta oseća pa ste se sklonile od njega, ako zaista želi da bude s vama, tada će malo više morati da se pomuči da vam priđe, i time će otkloniti sumnju. Ili vam neće prići – u tom slučaju će takođe otkloniti sumnju, to jest postaće jasno da nije zainteresovan, ili da nije dovoljno zainteresovan.
Voli me – ne voli me zabavno je samo na filmu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

frustriranostljubavnedoumicanesigurnostsimpatijatinejdžeri
Komentari (0)
Dodaj komentar