Da li oprostiti neverstvo?

U ljubavnim vezama, koje bi trebalo da budu nešto prelepo, nekad se dese i loše stvari, poput izdaje poverenja dečka ili devojke i neverstva. Tada se postavi pitanje treba li to neverstvo oprostiti, a odgovor mora da pronađe svako za sebe.
Ima onih koji automatski kažu da dečku ili devojci nikad ne bi mogli da oproste prevaru, odmah bi raskinuli s njima kad bi saznali. Neki od njih će zaista tako i postupiti ukoliko se nađu u takvoj situaciji, dok će neki oklevati da prekinu vezu, jer tu osobu i dalje suviše jako vole da bi se samo okrenuli i otišli. Ima i onih koji smatraju da neverstvo nije naročito bitno – šta, proradio im nagon, našli se pored nekog kome je nagon proradio kao i njima, uradili to, pozdravili se i otišao svako na svoju stranu. Neke od osoba koje razmišljaju na taj način slično će videti stvari i u slučaju da budu prevareni, dok će drugi, kad im se to zaista desi, kad se ne radi samo o dokonom razgovoru, reagovati veoma burno i vrlo verovatno raskinuti.
Mogućnosti je mnogo, ono što im je zajedničko jeste to da ne možete unapred tačno znati kako biste se osećali da otkrijete da su vas dečko ili devojka prevarili. I ne možete znati da li biste mogli da im oprostite prevaru. To su situacije koje se rešavaju onda kada se dese; razmišljanje unapred ne može vas pripremiti za nešto te vrste.
Uopšteno, može se reći da bi, u takvoj situaciji, bilo dobro razmisliti koliko vam vernost znači, koliko vam je bitno da vam dečko ili devojka budu verni. Nekad se momak i devojka unapred dogovore da je u redu da budu s nekim sa strane na jedno veče; tada neverstvo, kada se desi, nije i izdaja poverenja, niko nikom ne radi iza leđa niti ga laže, mada se često desi da shvatite da vam, uprkos dogovoru, nije svejedno, i da vas boli što je voljena osoba bila s nekim drugim.
Nije u redu raditi voljenoj osobi iza leđa, izdati njeno poverenje. Nije u redu ni povređivati je; možete se vi dogovoriti da nešto probate, ali ako neko tu bude povređen, s time ne bi trebalo nastaviti. Ukoliko je moguće obnoviti poverenje posle neverstva, ako deluje kao da bi to možda uspelo, kao da ćete se truditi da jedno drugo više ne povređujete, može biti vredno da pokušate da oprostite neverstvo i nastavite da budete zajedno, ako imate snage za to. A ako se isti problem ponavlja više puta, ako međusobno poverenje ne može da se izgradi, najbolje je prekinuti vezu kako ne biste ponovo bili povređeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkeljubavmomcineverstvoopraštanjepovređenostprevaratinejdžeriveza
Komentari (0)
Dodaj komentar