Da li se on boji simpatijinih drugarica?

Često se čuje savet da, ako želite da vam neki dečko priđe, ne treba da ste stalno okružene prijateljicama, jer se on onda neće usuditi da pokuša bilo šta. Iz tog saveta se nekad izvede zaključak da se momak boji simpatijinih drugarica, ali to je samo previše uopštena i neprecizna tvrdnja.
Što se dečaka tiče, ako vaše drugarice nisu šampioni u boksu i nemaju mišiće na rukama deblje nego što su njegove butine, i sve to u paketu sa željom da ga prebiju, ne, neće ih se bojati. Istina je da će mu biti zaista teško da skupi hrabrost i pozove vas da izađete ako ste stalno okružene prijateljicama, ali to je zato što se boji da biste mogle da ga odbijete i ismejete, i to pred gomilom devojčica, a ne zato što se boji vaših drugarica kao takvih.
Dečko, zapravo, neće imati ništa protiv vaših drugarica – one mu mogu biti korisni saveznici u pokušaju da vas pridobije. Ako im se dopadne, mogle bi da ga posavetuju kako da vam priđe, kažu mu šta volite, ohrabre vas da ga ne odbijete… A ako ne razmišlja o njima na takav način, najverovatnije je da ih jednostavno ne konstatuje, osim ukoliko zbog njih ne dobija priliku da nasamo priča s vama.
Vaše prijateljice bi mogle da budu nezgodne po tog momka kome se dopadate – mogle bi da vas ubede da on nije dovoljno dobar za vas, da je bezvezan, da nije dovoljno „kul“… Ali to momcima retko padne na pamet. Dečku kome se vi jako dopadate biće apsolutno svejedno šta vaše prijateljice misle o njemu i neće mu pasti na pamet da bi njihovo mišljenje moglo vama da bude značajno (mada bi, ako ustanovi da je to mišljenje pozitivno, mogao da pokuša da ih šarmira da bi vam one lepo pričale o njemu). Nije retkost ni da momak čijoj simpatiji ili devojci prijateljice pričaju loše stvari o njemu ni na trenutak ne pomisli da one stvarno misle da je on kreten (ili čak da se zaista ponaša onako kako ne bi trebalo) – pre će pomisliti da su one ljubomorne, ili da su to neke ženske bubice.
Kada bi bili svesni u kojoj meri drugarice mogu (negativno) da utiču na mišljenje njihove simpatije o njima, momci bi ih se verovatno bojali (naravno da drugarice mogu i pozitivno da utiču, ali to već nije razlog za strah). Međutim, ne znaju, pa ih se definitivno ne plaše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

drugaricesimpatijastrahtinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar