Da li žene žele Supermena?

Stojiš pred odgledalom i sanjaš o tome da i ti imaš telo kao oni momci koji sate provode u teretani i na sportskim terenima. Da li se osećaš loše zbog toga što nemaš telo poput Supermena? A da li, kao prvo, uopšte znaš šta žene misle? Šta one traže i žele? Fransoaz Sagan je vrlo lepo rekla: „Postoje dve vrste muškaraca koji ne znaju ništa o ženama: neoženjeni muškarci i – oženjeni muškarci“. A nova studija pokazuje da je Fransoaz bila u pravu.

Po toj studiji prosečan mladić želi da ima izgled „Supermena“ i misle da žene žele da muškarci izgledaju tako, a sa druge strane, žene više vole one koji liče na Klarka Kenta.

Studija u avgustovskom izdanju Američkog žurnala psihijatrije je fokusirana na istraživanje onoga što se zove „muscle dysmorphia,“ a to je sindrom u kome muškarac biva opsednut strahovima da je mali i da nije snažan. Projekat je vodio doktor Harisin Poup uporedivši odgovore 200 mladih muškaraca iz Bostona, Pariza i iz Austrije, koji nisu bili bodibilderi, da bi se video njihov doživljaj i razlika između onog tela koje žele i onog kojeg imaju.

Na kompjuteru su im bile prikazivane slike muškog tela koje su mogli da menjaju dok ne bi, napravili približnu sliku svog tela, zatim sliku tela kakvog bi želeli da imaju, a na kraju sliku onakvog muškog tela za koje smatraju da se najviše dopada ženama.

U celini gledano, slike svog tela koje su pravili su bile iznenađujuće ispravne, zapisao je doktor Poup. Ali to ne znači da su im se i dopale. U sve tri zamlje u kojima je vršeno istraživanje mladići su lično želeli mnogo više mišića, a smatrali su da se to takođe dopada i ženama.

I na kraju, koristeći istu kompjutersku metodu završnu reč su dale žene, a njoj nije potrebno mnogo komentara – žene žele „muško telo veoma uobičajenog izgleda“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar