Dečko koji ugrožava tvoj „socijalni status“

On je simpatičan, duhovit i pametan, ali ima jednu „manu“ – ne maše mobilnim telefonom na svakom koraku, ne trenira odbojku i ne – polovina školskih balavica nije zaljubljena u njega. Ukratko rečeno – nije popularan. Pozvao te je da izađete, ali se bojiš da ćeš time ugroziti svoj „socijalni status“. Šta da radiš?

Naši životi su (na svu sreću) prilično daleko od tinejdžerskih serija i nije obavezno da baš uvek moraju da budu ostvarene „savršene“ Keli-Dilan ljubavne kombinacije. Da li bi zbog toga trebalo uvek da izlaziš samo sa onima koji su od strane okoline proglašeni za „popularne“ a da zanemariš ono što zaista želiš? Popularni bi trebalo da budu oni koji su najduhovitiji, najpametniji i najbolji drugovi. Ali to se u realnom životu često ne dešava. Iz jednog ili drugog razloga, ako imaš noge na kojima bi ti pozavidela Karleuša, ako se družiš sa decom „lekara i advokata“ i ako kupuješ samo markiranu garderobu, bićeš u „ligi velikih“ i nikada ti se neće desiti da petkom uveče budeš sama.

Ali popularnost ne znači i da si ti u celini sjajna osoba. Doduše, to ne znači ni da neko istovremeno ne može da bude i dobar i popularan, ali recimo da te dve stvari često ne idu zajedno, bar ne u srednjoj školi. Dečko koji nosi naočare i radije provodi svoje vreme na neki drugi način negoli praveći probleme sa momcima iz lokalne „cool“ ekipe, ne mora obavezno da bude kreten i gubitnik. Može da ti se desi da ga zbog predrasuda i tzv. „opštih standarda“ potceniš. Imamo samo jedan savet za devojke sa sličnim problemom – pravo u akciju! Ukoliko ti se dopada, jednom kada počnete da izlazite shvatićeš da je ono što imate vrednije od mišljenja devojaka iz škole. A zašto bi ti uopšte i udovoljavala njima?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar