Deda Mraze, Deda Mraze, ne skreći sa staze… (I deo)

Raznorazni spiskovi, top-deset svega i svačega, statistike, liste… samo što nas nisu preplavili sa svih strana. Tu su negde, naravno, i lični spiskovi – od neophodnih nabavki za predstojeće praznike do intimnog bilansa 2002. ili novogodišnjih rezolucija.

Ali pre nego što se pozabavite idealnim provodom u novogodišnjoj noći i spiskom prijatelja koje neizostavno morate poljubiti u ponoć, razmislite o upošljavanju Deda Mraza. Stoga vam, tek kao putokaz, nudimo predloge za adekvatne poklone u 12 prepoznatljivih kategorija:

OVAN – Kako je Ovan energičan, smeo i pun takmičarskog duha, idealan poklon može biti sve što je na neki način povezano sa nadmetanjem: od sportske opreme i odeće do društvenih igara za više učesnika – monopola, recimo. Ako se odlučite za umetničke predmete, metalna skulptura ili ram za fotografije biće pravi izbor.

BIK – Iako je uvreženo mišljenje da je nepopravljivi materijalista sklon luksuzu, neka vas to ne obeshrabri. Poklon dobroćudnom Biku ne mora biti skup. Ovi zaljubljenici u prirodu obradovaće se saksijama s cvećem ili originalno upakovanoj korpi punoj svežeg voća.

BLIZANCI – Kada su rečenice u pitanju (izgovorene ili napisane), ova Merkurova deca pravi su zavisnici. Poklonite im dnevnike, ukoričene sveske, pribor za pisanje… Pošto vole intelektualne izazove, obradovaće se svemu što ih podstiče na razmišljanje – od modela za sklapanje do najnovije kolekcije smart games.

RAK – Romantično, romantično, romantično, sa akcentom na udobnost doma i svakodnevnog okruženja. Topli, meki jastučići, prekrivači za krevete ili ma koji deo pokućstva u retro stilu pokazaće vašem Raku da ste mislili baš na njega. Možete odabrati i kuhinjski pribor – noviteti u kuhinji sigurno će biti pun pogodak.

LAV – Luksuzno, bleštavo, svetlo. Nakit ili upadljivi odevni detalji uvek mogu da obraduju Lava. Ali budite obazrivi – obavezna je nota dobrog ukusa! Originalno ogledalo sa pozlaćenim ramom može biti predmet koji će vašem Lavu najviše koristiti u narednoj godini.

DEVICA – Praktične i kritične, Device ne vole uludo utrošen novac. Obradujte ih poklonom kojim će moći da rade u bašti – seme ili sadnice biljaka, baštenske rukavice, lopatice. Pravi dar mogu biti i priručnici tipa „uradi sam“ ili kuvari, enciklopedije, rečnici, katalozi…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar