Dobro odabrati grudnjak

Pravilno odabran grudnjak je veoma bitna stvar, jer daje dobru potporu grudima, pomaže vam da ih ne povredite prilikom vežbanja, ne zaustavlja im razvoj, i uz to je potpuno udoban. Zato bi trebalo odvojiti vreme za pažljivo biranje.
Praksa pokazuje da većina ne samo devojaka već i odraslih žena ne bira pažljivo brushalter, i najviše se rukovodi estetskim. Da ne bude zabune, naravno da je estetski momenat veoma bitan, grudnjak treba da vam bude i lep (ne samo ako će vas neki dečko videti u njemu; i bez toga treba da vam se dopada kako izgleda, kako vam stoji, kako vam dojke izgledaju u njemu, to vam, između ostalog, pomaže i da se naviknete na to da dobijate grudi, da odrastate, i pomaže vam da zavolite svoje telo). Ipak, da vas ne bi povredio, treba i da vam u potpunosti odgovara. Ne sme da žulja, bocka, grebe, steže, ni na koji način ne sme da bude neudoban.
Šta to konkretno znači? Znači da nipošto ne treba, kao što većina radi, samo pogledati grudnjak, odabrati onaj koji vam je simpatičan i valjda vam odgovara po veličini, i kupiti ga bez prethodnog isprobavanja, ili samo s ovlašnim isprobavanjem. Ako je u radnji gužva ili nemate gde da isprobate grudnjak, idite u drugu radnju. Trud će vam se isplatiti, jer loše odabran grudnjak smeta, a nosite ga celog dana preko veoma osetljivog i nežnog dela tela.
Kako proceniti da li vam brushalter u potpunosti odgovara (preskačemo deo s estetikom, valjda vi znate šta vam je lepo i šta vam na vama izgleda lepo)? Tako što ćete obratiti pažnju na sledeće. Traka koja vam ide oko tela treba da stoji čvrsto, ali da bude udobna, da vas ne steže. Okrenite se i pogledajte u ogledalu kako traka izgleda posmatrana sa strane: treba da stoji potpuno horizontalno, da se nimalo ne podiže na leđima.
Ukoliko birate model sa žicama, one treba da vam stoje ravno preko rebara. Ne smeju da se usecaju, grebu vas, trljaju vam se preko rebara kad se krećete, kao ni da štrče. Dojke treba da vam udobno leže u korpicama, ne da ispadaju iz njih niti da budu stegnute njima. Tamo gde se korpice završavaju i počinje vaša koža, dakle na ivicama korpica, treba da bude glatka linija, ništa ne sme da bude naborano niti da izgleda nabudženo. Najkraći mogući opis: grudnjak treba da vam stoji kao saliven.
Neka vas ne zavara broj grudnjaka, čak i ako je brushalter koji isprobavate vaš uobičajeni broj, može se raditi o malo drugačijem modelu – i odmah vam neće stajati onako savršeno kako bi trebalo. Naravno, nemojte očekivati da ćete stalno nositi isti broj, jer rastete i razvijate se (zapravo, veličina idealnog grudnjaka menja se celog života). Čim vam brushalter koji vam je do juče bio kao saliven više ne odgovara, krenite u potragu za novim. Nekada zaista bude gnjavaža pronaći baš onakav kakav vam savršeno odgovara, ali se na kraju u njemu osećate toliko dobro i udobno (praktično, kao da ga i nemate, a sve super stoji i ništa vam ne smeta kad se krećete ili vežbate) da se trud i te kako isplati. Pravilno odabran brushalter definitivno je jedna od onih sitnica koje život znače.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grudnjakizborlepotazdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar