Dramatični prilikom raskida

Postoje osobe koje se prilikom raskidanja veze ponašaju krajnje dramatično: viču, vrište, urlaju, vređaju… Ma kakva da je bila veza, ovo je veoma ružan način raskida i treba ga izbegavati.
Osobe koje na ovakav način raskidaju i inače su sklone teatralnom ponašanju, mnogo gestikuliraju, govore glasno, vole da su u centru pažnje… U vezi vole da je sve po njihovom, a ako cela stvar liči na neku telenovelu, još i bolje – osećaju se kao glumci ili glumice u sopstvenom životu. Veze često umeju da budu burne, uz mnogo (često izmišljenih i postavljenih upravo od strane ovakve osobe) prepreka, ne bi li sve delovalo što dramatičnije. A onda dođe raskid.
Ako ovakva osoba raskida telefonom, viče u slušalicu, i to tako da je kompletna bliža okolina čuje (može i na njih da vrisne: „Šta gledate?“), a slobodnom rukom mlatara unaokolo (ne približavajte se!). Ako raskida licem u lice, govoriće vrlo glasno, nekad i vikati, nekad čak i vrištati, a ni najgrđe uvrede nisu retkost. Ne misli ta osoba sve to što je rekla, uglavnom ne misli većinu toga, ali, eto, zvuči dramatično.
Ukoliko vas nervira takvo ponašanje, možda je najbolje da i ne budete s takvom osobom – ili se naoružajte beskrajnim strpljenjem i tolerantnošću, jer će vam i te kako biti potrebni. A ukoliko se vi ovako ponašate, razmislite o tome (ne šalimo se!) da se upišete na dramsku sekciju u svojoj školi, ili da već nađete neku školicu ili školu za glumce, jer će tamo vaše težnje ka dramatičnom ponašanju moći da dođu do izražaja na kreativan, pa i na estetski lep način, a da pri tom nikog ne povredite.
Život, ipak, nije telenovela, pa se ne treba ponašati kao histeričan lik iz serije. Kakva god da je veza bila, nema razloga za vrištanje prilikom raskida (vrištanje je korisno jedino ako vas neko napadne, pa pokušavate da ga uplašite i da prizovete pomoć), a sklonost ka dramatičnom može se znatno korisnije upotrebiti (i na veće zadovoljstvo i vas i vaše okoline) nego na pravljenje televizijske serije od sopstvenog života, kao i od života svih koji su s vama u kontaktu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dramatikaizbegavanjeraskiduvredevezavikanje
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Danijela Obradović

    Nije loš tekst :)))

  • Jelena Džunić

    Imate baš super tekstove, a naročito ove tinejdžerske. Svaka čast!