Drugarica vas zapostavlja

Znate se 150 godina; uvek ste bile nerazdvojne. Toliko često ste bile zajedno da su ljudi mislili da ste sestre ili sijamske bliznakinje, a onda… Ne, niste se posvađale. Niste učinile ništa da uvredite drugaricu, a ni ona ničim nije uvredila vas. Samo se, eto, zaljubila.
Sad kao da za nju postoji samo taj dečko; praktično je uopšte ne viđate, a i kad je vidite, samo o njemu priča i kao da jedva čeka da mu se vrati u zagrljaj. Dobro, radoznale ste, naravno da želite da čujete što više o njemu, ali ne želite da slušate samo o njemu. Osećate se zapostavljeno i otpisano – vaša najbolja drugarica kao da zna samo za svog dečka, a vas vidi povremeno (najverovatnije onda kad baš ne može njega da vidi, ali ne usuđujete se da joj to kažete). Šta učiniti?
Nekim devojkama dosade hvalospevi dečku njihove najbolje drugarice, pa počnu da dobijaju ne baš pametne ideje, recimo, da flertuju sa njim kako bi njihova drugarica uvidela da on nije baš tako savršen. Nemojte! Time ćete samo naljutiti drugaricu, možda i izgubiti njeno prijateljstvo – a sigurno nećete više biti dobre drugarice kao ranije. Ne pokušavajte ništa čime biste ih rastavili. Budite dobra prijateljica i pustite drugaricu da uživa u zaljubljenosti.
Mnogo bolja varijanta je da iskreno kažete drugarici da se osećate zapostavljeno. Nemojte kukati niti je optuživati; recite joj da vam nedostaje. Uz malo dobre organizacije i razumevanja za vaša osećanja, sigurno bi mogla da nađe malčice više vremena za vas – možete ponuditi pomoć u toj organizaciji.
U celoj ovoj situaciji postoji i jedna svetla strana: nakon ovakvog iskustva, i vaša drugarica će svakako imati više razumevanja za vas kad se i vi jednom zaljubite i poželite da sve raspoloživo vreme provodite s dečkom. Tada ćete i vi razumeti nju kada vam kaže da joj nedostaje druženje sa vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar