Eksperimentisanje s prijateljem

Gledate sve one simpatične zaljubljene parove oko sebe i malčice im zavidite na sreći: na svem tom držanju za ruke, srećnim osmesima, poljupcima, maženju, na tom predivnom osećaju zaljubljenosti. Baš im je lepo! Voleli biste da i vama bude tako lepo, samo, ima tu mali problem: za početak, niste zaljubljene, niti ima neko ko vam se posebno dopada. Tako, nema ni mnogo smisla da pokušavate da budete s nekim, ma koliko želele da i vas neko grli i ljubi. Onda se setite nečeg.

Postoji dečak koji vam se dopada više nego drugi – vaš najbolji drug. Rasli ste zajedno, lepo se družite, pričate o svemu i svačemu. Nikada niste probali da budete zajedno, ali… Niste ni sigurne da biste stvarno htele da budete zajedno, ali sigurne ste da možete da mu verujete. Tako rešite da mu kažete za svoju ludu ideju. Zašto se vas dvoje ne biste poljubili? Onako, eksperimenta radi? Ako vam se dopadne, možete i da nastavite. To je samo ljubljenje, ne morate i zvanično da budete zajedno. Samo treba da uživate – ako ispadne da uživate u tome.

Vaš prijatelj je malo zbunjen vašom idejom, možda mu je i malo odbojna, a možda je i on radoznao. U svakom slučaju, poljubite se. Dopadne vam se i nastavite. Lepo je. On je neko kome verujete i u čijem društvu uživate, a sad, eto, uživate i u ljubljenju s njim. Ništa vam se loše ne može desiti, zar ne? Može samo da vam bude lepo.

Na vašu žalost, nije tako. Ovakvu vrstu eksperimenata trebalo bi izbegavati, jer ne vode ničemu. Postoje izvesne male šanse da ćete, nakon izvesnog vremena ovakvog eksperimentisanja, oboje zaključiti da vam je stvarno lepo zajedno i rešiti da to i „ozvaničite“, ali to i nije baš verovatan ishod događaja. Znatno je verovatnije to da će neko od vas dvoje biti povređen, ili da ćete oboje biti povređeni. Ovakvo ponašanje ume da dovede do toga da se razviju dublje emocije, ili makar iluzija (vrlo ubedljiva) o postojanju dubljih emocija – kod jedne strane. Tako se može desiti da se zaljubite u svog druga, koji vas jednostavno ne vidi na taj način, ili da se on zaljubi u vas, a da vi njega jednostavno ne vidite na taj način. Eto prilično bolne situacije za oboje – „zaljubljena strana“ obično otkrije da joj osećanja nisu uzvraćena kad vidi da je ono drugo našlo dečka ili devojku.

Ukoliko ne dođe do toga, vrlo je verovatno da će vam nakon nekog vremena vaš eksperiment postati bez veze. Ljubite se, a zapravo se ništa ne dešava među vama. Onda se osećate glupo, pitate se šta vam je to trebalo i posmatrate jedno drugo sa osećanjem krivice. Krajnje je neprijatno. To može da vam ozbiljno ugrozi prijateljstvo, a svakako će vam bar neko vreme biti neprijatno da se viđate.

Zato, zaboravite na ovakve eksperimente. Neka vam prijatelji budu prijatelji, a dečka potražite među svim onim simpatičnim momcima koje poznajete ili koje ćete tek upoznati. Ako se zaljubite u prijatelja, nastupite otvoreno, bez eksperimenata. Tako ćete i sebe i njih poštedeti mnogo nepotrebnog bola.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar