Fina umetnost flerta

Već svi znaju da vam se dopada – i najbolja prijateljica, i prvi komšija, i brbljivi barmen u kafiću. Znaju da vam se sviđa onaj stidljivi dečko s naočarima. Svi sem njega, eto! Iako vam se čini da se na vašem licu poput neonske reklame očitava: „Sviđaš mi se, glupane!“, ponekad je potrebno i malo flerta kako biste privukle nečiju pažnju.

Flert je…

Šta je tačno flert? Ne govorimo o flertovanju kad, navodno, ispustite knjigu pred nekim ko vam se dopada kako bi je on podigao, primetio vaš zanosni pogled i beznadežno se zaljubio! To ostavite za loše filmove. Umesto toga, razmišljajte o flertovanju kao diskretnom govoru tela i sličnim signalima kojima drugoj osobi jednostavno govorite da ste zainteresovani. Ako postoji privlačnost, možda flertujete a da niste ni svesne toga. Flert je kontakt očima i osmeh, pažljivo slušanje onoga što ta osoba govori, dati nekome kompliment itd.

Ukoliko budete zaista hrabri, možete spontano dotaći tu osobu dok razgovarate. Uz osmeh dodirnite njegovo rame ili koleno. Moguće je da ipak niste toliko smele. Setite se onda onog zgodnog dečka koji vam nikada u životu nije uputio ni reč, da bi odjednom rekao „ćao“ i produžio. Da li ste nekada imale osećaj da vas neko netremice posmatra, no kad se okrenete, ta osoba munjevito skrene pogled? To je definitivno flert. Šta mislite o laganom približavanju? Recimo: „Zar te nisam srela juče u tržnom centru?“ ili: „Šta misliš o ovoj knjizi?“ Ponekad je dovoljno strašno malo da bismo privukli nečiju pažnju, na primer, kad on šutira trojku svakog puta kada ona uđe u salu.

Flert nije…

Jedna stvar je sigurna – ako pokažete svoju kožu, privući ćete nekakvu pažnju! Ipak, valjda želite da ta osoba primeti vas, a ne vaše telo. Ne skidajte se samo da biste privukle poglede.

Takođe, nije flert ako ste mu stalno za petama, mada ponekad vodi do toga. Zapamtite: flertovanje nikada nije otvorena seksualna ponuda. Ukoliko neko pokušava da vam uhvati pogled, ne znači obavezno da želi da spava s vama. Isto važi i obrnutom slučaju: ako ste flertovale s nekim, ne znači da mu bilo šta dugujete.

Kad sve ostalo propadne…

Flertovale ste do iznemoglosti, pa ipak niste dobile nikakvu reakciju te posebne osobe? Imate dva izbora: možete skupiti hrabrost i zakazati sastanak, uz verovatan rizik odbijanja, ili produžiti dalje! Kako god bilo, bar ste usavršile finu umetnost flerta.

Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar