Gledajte i u njega, ne samo u ogledalo

Većina momaka nema ništa protiv kada se njihova devojka dotera za njih. Naprotiv, drago im je zbog toga, znači im što se ona trudi. Problem nastaje kad je ona toliko opsednuta svojim izgledom da momka maltene i ne pogleda.
Normalno je da devojka voli da se dotera, ne samo za svog dečka nego i da sebi bude lepa. Uz to, igranje šminkom ume da bude zabavno. Problem nastaje kad je neka devojka opsednuta svojim izgledom, kad je toliko nesigurna u sebe da svaki čas u ogledalu proverava kako izgleda, i onda namešta kosu i šminku. I nikad nije zadovoljna – već je i malecna bubuljica razlog za tešku dramu.
Takvo ponašanje je naporno i drugaricama te devojke i njenom dečku. Ponašajući se tako, ona veoma malo pažnje pruža ljudima oko sebe, najveći deo njene pažnje i energije usmereni su na njen sopstveni izgled. Na sebe. I normalno je da se onda njen dečko oseća zapostavljeno – kako i ne bi, kad ona jedva da ga pogleda?
Ne kažemo, treba da obratite bar nešto pažnje na to kako izgledate. Treba voditi računa o ličnoj higijeni, ne da idete unaokolo musavi, s raščupanom masnom kosom, s odećom koja se od nošenja i prljavštine raspada na vama. Međutim, jednom kad se kod kuće pobrinete da budete čisti i da izgledate uredno, to bi trebalo da bude dovoljno, osim ako nešto baš iskrsne (neko vas polije kofom vode, na primer).
Ali, plašite se da ne izgledate dovoljno dobro! Pa, to što se "lickate" na svakih pet sekundi neće vam zaista pomoći. Umesto toga, obratite pažnju na ljude oko sebe (na svog dečka, na primer), saslušajte šta imaju da vam kažu, razmislite, odgovorite… Uz to, obratite pažnju na dečka, kako izgleda, šta vam se na njemu dopada… Jednom kad se posvetite drugima, biće vam suviše zanimljivo da biste se uopšte setile da razmišljate o tome da li vam je svaka vlas kose na svom mestu i da li je čelo malčice počelo da vam sija, a onda ćete se i vi osećati bolje, jer nećete toliko brinuti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkeizgledljubavmomciogledalopažnjaveza
Komentari (0)
Dodaj komentar