Gledaju vas s visine jer se „glupirate“

Ima onih koji uopšte ne vole „glupiranje“, to im je detinjasto i – glupo. Međutim, nije mali broj ni onih koji povremeno vole da se „glupiraju“, to im je zabavno – i takvo ponašanje je sasvim u redu, dokle god time nikom ne smetate.

Ukoliko ste vi i vaši prijatelji, recimo, jako bučni, naglas pričate smešne stvari i vrlo glasno se smejete, toliko buke pravite da drugi koji su u istoj prostoriji ne mogu zbog vas normalno da razgovaraju, naravno da ćete im smetati, i njihova želja da prestanete da im smetate je potpuno opravdana – super je što se vi zabavljate, ali to vam ne daje za pravo da zabavu i/ili komunikaciju onemogućite svima koji imaju tu nesreću da su se zatekli u vašoj blizini.
Međutim, postoje i vidovi „glupiranja“ koji nikog ne ometaju, kao što su pokušaji smešnog hodanja, takmičenje u pevanju kad vam pevanje baš i ne ide najbolje, smešni izrazi lica i slično. Time nikom ne smetate (pod pretpostavkom da to ne radite na času, a profesor traži da pratite nastavu), samo se lepo zabavljate – a opet, i tada se nađu oni koji vas gledaju s visine, u stilu: „Vidi one budale…“
Šta tad? Ništa. Ignorišite takve poglede i neprijatne komentare. Nisu vredni vaše pažnje ni toga da se nervirate zbog njih. Najverovatnije im je dosadno, pa im smeta svako ko ume da se zabavi umesto da se dosađuje (i da se pretvara da je to što se dosađuje zapravo „kul“ – šta je „kul“ u dosađivanju kad postoji toliko mnogo interesantnih stvari koje je moguće raditi?). Moguće je i da im smeta kad vide da nekome uspeva ono što njima nikako ne ide – da se zabavlja.
Postoji još jedna mogućnost: pozovite ih da vam se pridruže. Ili ih izazovite na takmičenje s vama, ukoliko se ono što radite može podvesti u bilo kakav oblik takmičenja (imitacije, ko može najviše da falšira prilikom pevanja, najšašavije da hoda…). Ko zna, možda vam se pridruže – onda će vam svima biti još zabavnije. A ako ne upali, ignorišite ih – dokle god nikog ne ometate niti bilo koga na nešto ne prisiljavate, stvarno ih se ne tiče šta vi radite. Plus, ukoliko vas samo gledaju s visine i ništa ne komentarišu, nije ni da oni vas ma u čemu ometaju, a svako ima pravo na svoje mišljenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glupiranjeprezirprijateljizabava
Komentari (0)
Dodaj komentar