Gledaju vas s visine

Skoro svako zna nekog takvog, osobu koja vas gleda s visine, i ne mislimo na osobu koja se u gimnastičkoj sali popela na gredu, a vi stojite na podu. Te koji vas gledaju s visine najbolje je ignorisati, oni su tu koji imaju problem, a ne vi.
Zašto vas gledaju s visine? Mnogo je mogućih razloga. Siromašni ste. Vaši roditelji puno zarađuju pa i vi imate novca, i onda vas smatraju uobraženim. Muzika koju slušate. Muzika koju ne slušate. Ne volite da čitate. Volite da čitate. Najbolji ste u nekom sportu, dok vam ostalo slabo ide. Trapavi ste i sportovi vam ne idu. Filmovi i serije koje volite, ili ne volite. Slabo vam ide škola. Štreber ste. Nemate ovo ili ono. Niste još videli taj film, čuli tu pesmu, pročitali tu knjigu ili strip. Pripadate drugoj veri, nacionalnosti, rasi. Imate ozbiljan zdravstveni problem. Nosite naočari ili protezu. Ukratko, po nečemu se razlikujete od osobe koja vas gleda s visine, i ona vas zato smatra nižom vrstom.
Šta s takvima, koji vas na taj način vide? Ignorišite ih. Ako vas ismevaju, onda žele i vašu reakciju, da vide da su vas naljutili ili povredili, i strahovito ćete ih nervirati time što se pravite da ne postoje.
Vaša je stvar šta vam se dopada ili ne, i niko nema pravo da vas zbog toga gleda s visine – odavno je rečeno da se o ukusima ne raspravlja. I svakako da niko nema pravo da vas ismeva i gleda s visine jer se po nečemu razlikujete. Ukoliko se vaša "razlika" sastoji u tome da povređujete druge, naravno da će oni reagovati; međutim, ako to ne činite, ako ni sebe ne povređujete (konsumiranjem toksičnih supstanci, nehigijenom, fizičkim samopovređivanjem…), trebalo bi da vas ostave na miru.
Budite svoji i ne stidite se toga! Oni koji vas gledaju s visine imaju neki problem, čim im je potrebno da nekog posmatraju na taj način. Ignorišite ih, i odabraće neku lakšu "žrtvu".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

arogancijaponašanjetinejdzeri
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Neke „žrtve koje si podnio zbog mene“ stvarno je nemoguće izignorisati; bilo bi to kao pružiti ruku krokodilu da radi s vama šta hoće.