I kozmetika ima rok trajanja

Kako prepoznati da je neki proizvod „zreo“ za đubre? Evo nekoliko saveta, jer šminka i kozmetika koži ne donose ništa dobro ako se ne koriste pravilno.

Miris je obično prvi znak. Ako proizvod čudno miriše, bez razmišljanja ga treba baciti.

Šminku treba držati daleko od sunčevih zraka, a isto vaši i za kreme za sunčanje. Lonsione za sunčanje neminovno ćete odneti na plažu, te će oni sigurno biti izloženi suncu, ali se treba potruditi da makar ostanu u torbi ili ispod peškira.

Kreme i lonsioni u tubi traju duže nego oni u tegli. Da bi kreme u teglici ostale zaštićene od bakterija, mora se voditi računa o čistoći ruku kada se vadi njihov sadržaj.

Nikada nemojte dodavati pljuvačku, vodu ili alkohol u neki proizvod da biste ga „vratili u život“. Na taj način se gubi baza preparata, te on lako može postati neispravan za dalje korišćenje.

Ako primetite da se proizvod razdvojio na komponente, dobro ga promućkajte, a ako nema nikakve brze promene, slobodno ga bacite. Sve proizvode za negovanje kože treba baciti nakon godinu dana nakon otvaranja. Maskare imaju daleko kraći rok upotrebe – samo tri meseca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar