Imitira vaš stil oblačenja

Kada neko konstantno kopira vaš stil oblačenja ili se večito oblači kao i vi, to može da nervira – a može i da bude pomalo jezivo, kao kada bi vas neko uporno pratio. Osoba koja vas imitira najverovatnije ne misli ništa loše, i moguće je da im možete pomoći da pronađu nešto svoje.
Nije da vi sebe smatrate nekakvim ekspertom za stajling ili trendseterkom, ali vaše ideje su vaše, i može da vam se ne dopadne kad neko počne da vas imitira. Zašto ne smisli nešto svoje, kao što ste vi smislili svoje? A kad se neko baš stalno oblači kao vi ili konstantno kopira vaš stil, to može i da vas malčice uplaši – da li je ta osoba opsednuta vama? Šta će sledeće da uradi? Da ste na filmu, to bi moglo da odvede do horor situacija, da vam ta osoba koja vas imitira postepeno preuzme dečka, prijatelje, porodicu…
Srećom, nismo likovi iz filma i opisana horor varijanta zaista nije verovatna. Ono što je tu verovatno jeste da vam se ta osoba divi, da ste joj vi uzor barem u oblačenju, da želi da izgleda dobro kao i vi. To što vas imitira možete da shvatite i kao kompliment.
Baš lepo, ali vas to i dalje nervira, šta da radite? Ako ste sebi osmislile dobar stajling, verovatno biste to umele da uradite i za druge. Razmislite šta bi toj devojci dobro stajalo (po mogućnosti, nešto što ne liči na ono što vi nosite) i onda joj povremeno predlažite da bi mogla da isproba ovo ili ono. Ako se već divi vašem stilu i ukusu, sasvim je moguće da će isprobati to što joj predlažete i verovatno je i da će joj se dopasti rezultat isprobanog. Možete pokušati i da joj predložite da sama osmisli nešto u stilu koji ste joj sugerisali, i to bi moglo da joj se dopadne.
Vremenom, kako bude videla da dobro izgleda i uz stil drugačiji od vašeg, moguće je da će prestati da vas imitira. A ako ne prestane? Nemojte se nervirati – mora da je to što radite dobro ako se baš toliko upinje da vas kopira, uživajte u uspehu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

imitiranjeizgledkopiranjeodećastiltinejdžeri
Komentari (0)
Dodaj komentar