Isfolirati da ste našminkane

Nekada se devojkama desi da se neočekivano nađu u situaciji da bi im jako podiglo samopouzdanje da su našminkane – a na licu u tom trenutku nemaju ni trunčicu šminke, niti imaju šminku pri sebi. Postoji nekoliko trikova kojima se može folirati da ste nanele malo šminke.
Ima devojaka koje se ionako ne šminkaju, ali ima i onih koje se bez šminke, naročito u nekim situacijama (kad naiđe njihova simpatija, kad se vide s dečkom, treba da izađu s drugaricama), osećaju nekako ogoljeno, i čak i trunčica šminke bi im znatno popravila samopouzdanje. Ako nemate šminku pri sebi, a za pet minuta treba da se vidite s dečkom ili izađete s drugaricama, ili ste na drugom kraju hodnika videle simpatiju i želite lepo da izgledate kada prođete pored tog dečka, evo nekoliko trikova.
Podloga: ispljuskajte lice hladnom vodom. To će vam na izvesno vreme skupiti pore i ujednačiti vam boju kože – efekat sličan onome koji biste postigle podlogom za šminku. Ovaj efekat trajaće kraće nego da ste nanele podlogu, naravno, ali ionako je prvi utisak, onaj kada vas tek vide, ono što je glavno.
Puder: treba nečim pokriti masnu kožu, zar ne? U nedostatku pudera, brzo pomoćno sredstvo je da višak masnoće uklonite maramicom, salvetom, peškirićem, čak i ivica košulje dolazi u obzir.
Korektor: ukoliko pri sebi imate kapi za oči, one mogu da posluže umesto korektora. Mnoge kapi za oči sadrže sredstva koja sprečavaju ili prikrivaju crvenilo; ako imate takve, nanesite ih preko bubuljica, to će ih učiniti manje vidljivim.
Ruž za usne: kao imitacija ruža za usne dobri su sok od brusnice ili neki od onih ružičastih ili crvenih slatkiša koje treba posisati. Ostavljaju uverljiv trag na usnama – koje uz to budu i veoma slatke, pravi mamac za dečka!
Rumenilo: štipkajte malo obraze kako bi dobili boju, a zatim nanesite mrvicu bezbojnog balsama za usne kako biste postigle definisan izgled.
Naravno, nije verovatno da ćete uraditi sve navedeno (zamislite samo taj prizor, kako užurbano "brljate" bombonom po usnama dok brišete masne tragove i odmah potom štipkate obraze!), već ćete odabrati poneki od ovih trikova, one koji su vam najzgodniji i najizvodljiviji u datim okolnostima – i potrudićete se da vas niko ne vidi dok ih primenjujete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

foliranjeprirodnošminkatinejdzeritrikovi
Komentari (0)
Dodaj komentar