Ismeva bivšu devojku

Ima momaka kojima je zabavno da ismevaju bivšu devojku, a sviđa im se i da to rade pred sadašnjom devojkom, da se "pokažu" pred njom. Međutim, pored toga što je to ružan postupak, neće ni tim momcima pomoći u sadašnjoj vezi, jer se to nijednoj normalnoj devojci neće svideti.
Ali, on to radi, između ostalog, da bi pokazao da mu nije stalo do bivše devojke! Sadašnja devojka bi na to mogla da ga pita zašto uopšte razmišlja o toj bivšoj do koje mu, navodno, nije stalo. Naročito ako se ne radi o tome da je on, recimo, negde sreo tu bivšu devojku, pa ona počela da ga vređa, pa onda on počeo da ismeva i vređa nju, nego on iz čista mira pozove telefonom bivšu i ismeva je (da, ima dečaka koji upravo to rade).
Uz to što devojku neće nimalo oduševiti što on zove svoju bivšu, ako ga čuje kako je ismeva i ružno se prema njoj ophodi, pametna devojka će se upitati kako će se on jednog dana ponašati prema njoj, i zaključiti da uopšte nije neverovatno da će isto tako vređati i nju. Zaključiće i da nema šta da traži s tako neprijatnom osobom (nakon čega je vrlo verovatno da će on postupiti u skladu s njenom procenom, odnosno, vređaće i ismevaće i nju).
Kao što smo ranije pisali, vređanje i ismevanje bilo koga vas ne čini "facom", čini vas samo neprijatnom i nepristojnom osobom od koje svako normalan želi da se skloni. A vređati nekoga ko vam se ranije sviđao (ako vam se nimalo nije sviđala, šta ste uopšte tražili s njom u vezi?) pred sadašnjom devojkom je dodatno odbojno, jer pokazuje kako tretirate ne samo one koji vam smetaju, iritiraju vas i slično već i one koji su vam se, valjda, nekada dopadali – ta bivša vam se dovoljno dopadala da izlazite s njom, ljubite se i mazite s njom, moguće i vodite ljubav s njom… Kada se ružno ophodite prema nekome s kime ste nekada bili u ljubavnoj vezi to ostavlja jako, jako lošu sliku o vama kao o ličnosti, i čini vas nekim u čijem društvu će malo ko želeti da bude, a još manje će želeti da bude u vezi s vama – samo ćete dobiti još nekoga ko se od vas sklonio i prema kome se neprijatno ponašate.
O bivšoj devojci je najbolje ne pričati pred osobom s kojom ste sada u vezi; eventualno je možete kratko pomenuti, ako baš ima nešto što biste o njoj hteli da kažete. A svakako da je ne treba ismevati, jer time pokazujete ružan odnos prema devojkama uopšte, odnos koji nijedna pametna devojka neće smatrati poželjnim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ismevanjeponašanjetinejdzeri
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Ako se tako ponaša prema njoj i njima, i mene čeka „ista sudbina“ ili „udesiću ja već da se to desi“. Ma, dajte, zabavno je, i zamorno, i ovako i onako, zašto sve ne biste obojili s malkice humora? Ko je to ikom kriv, iskupiće se.

  • Sara Vošnjak

    Za ismevanje i vređanje svoje bivše devojke, a i dečka morate biti dovoljno glupi, nepromišljeni i nezreli. Ali, ipak, ako to neko čini, sigurno ima veliki razlog za to. Možda osveta ili nešto slično. Lep je tekst, poučan, trebalo bi svi da ga pročitaju.