Ismevaju vas zbog načina na koji se oblačite

Onima koji nemaju pametnija posla nije strano da ismevaju druge zbog čega god im padne na pamet – između ostalog, i zbog toga kako se oblače. Ukoliko se i vama neko zbog toga podsmeva, razmislite ima li nečeg pogrešnog u načinu na koji se oblačite, i ako zaključite da nema, ignorišite one koji vas ismevaju.
Šta bi moglo da bude pogrešno u načinu na koji se oblačite? Recimo, u prljavoj ste odeći – to je nehigijenski, i zbog svog zdravlja ne bi trebalo da nosite neopranu odeću. Takođe, neprikladno je da u školu dolazite u pocepanoj odeći, makar to bila i "modno dizajnirana pocepana odeća" – takva garderoba je prikladnija za slobodno vreme. Isto tako, u školu ne treba dolaziti u odeći "za plažu" – minići i topići (naročito minići i topići zajedno) primereni su za plažu ili za izlaske kad je toplo, ali zaista nisu prikladna odeća za školu. Nije dobra ideja ni da nosite suviše tesnu odeću, makar vam i fenomenalno stajala, jer ta odeća steže, a tesne farmerke ili pantalone mogu doprineti i ozbiljnim problemima s genitalnim predelom – možete nekad da nosite tako nešto u toku izlaska, ali biti tako obučen u školi je loša ideja jer ste u školi oko pet sati dnevno, pet sati vas muči i steže pretesna odeća. I, nije u redu nositi odeću s agresivnim porukama (recimo, natpisom da ovakve ili onakve treba ubiti).
Ništa od navedenog nije vaš slučaj? Ne oblačite se isto kao većina, ali ta odeća je čista, ne otkriva previše, ne pravi vam zdravstvene probleme? Onda je u redu da se tako oblačite (osim ako kršite propise koje vaša škola ima o oblačenju – neke škole imaju svoja pravila koja bi trebalo poštovati), a oni koji vas ismevaju nemaju pametnija posla i verovatno smatraju da su bolji i iznad drugih ukoliko nekog ismevaju.
Da ne bude zabune, ne kažemo da je u redu ismevati nekoga, o čemu god da se radi. Samo, ako vam neko već skrene pažnju, makar i na neprijatan način, na vašu garderobu, razmislite da li ste se obukli neprikladno ili nezdravo, i ako jeste, promenite to. A ako je vaša odeća u redu, nastavite da je nosite – oni koji vam se podsmevaju neka gledaju svoja posla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

oblačenjepodsmehtinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar