Izgledaju kao radioaktivne Barbike

Postoje devojke koje smatraju da je poželjno da izgledaju kao radioaktivne Barbike (izblajhana kosa, preupadljiv lažni ten, preupadljiva šminka od koje samo što ne svetle u mraku), i da će se takve dopasti momcima. Takav izgled baš i nije najbolja ideja.
Kad se radi o onome što momci vole, njima se najčešće sviđaju vesele, pozitivne devojke koje izgledaju zdravo i prirodno. Može tu i malo šminke da se doda, tako da se istakne ono što je najlepše (idealna količina šminke je kad se oni koji vas vide pitaju da li ste prirodno takve ili ste se malčice doterale, barem kada se o danu radi, a uveče može i malo više, ali ne mnogo), ali i dalje je najlepši manje-više prirodan izgled i blistav osmeh. Istina, ima i momaka koji vole kada je devojka kao "radioaktivna Barbika", ali je tu pitanje koliko se njima stvarno sviđa takva devojka, a koliko žele uz sebe "namontiranu ribu", koja im dođe kao neki statusni simbol kojim će se hvaliti pred drugima.
Naravno, ne mislimo da treba da se oblačite i šminkate ovako ili onako samo da biste se dopale momcima; mnogo je važnije da se dopadnete sebi, da ste vi zadovoljne. Ako vam se izgled radioaktivne Barbike (malo smo karikirali, mada ima devojaka koje stvarno tako izgledaju) dopada, ako zaista želite tako da izgledate, ili ako se tako obučete i našminkate za maskembal ili vas zabavlja da tako izgledate, to je sve u redu – eksperimentisati sa sopstvenim izgledom ume da bude jako zanimljivo i da vam donese veliko zadovoljstvo, samo obratite pažnju na zdravlje, jer bi vam preterano izlaganje kose hemikalijama oštetilo kosu, a preterano samopotamnjivanje i/ili preterano šminkanje trajno oštetilo kožu. Međutim, ako vam opisani izveštačeni izgled služi samo tome da nekog privučete, bolje je okanuti se toga, jer vam to neće doneti ljubav, samo mogućnost da budete nečiji trofej. Želite da izgledate bolje od drugih devojaka? Imitiranje plastične lutke ne pomaže u tome, tako eventualno možete da izgledate "bolje" od drugih plastičnih lutaka.
Volite sebe, pazite na zdravlje, negujte sebe, uživajte u životu i smejte se što češće – i tada ćete biti najlepše. A ako i vidite neku devojku koju smatrate lepšom od sebe, ukoliko ste vi srećne i pozitivne, ni njena lepota vam neće smetati – što je više lepote na svetu, to bolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

barbikeizgledtinejdzerke
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Kristina P

    Sviđa mi se ovaj članak i znam mnogo takvih tzv. radioaktivnih devojaka. Koliko ih ima? Mnogo.

  • Ines Maraš

    Ne samo da sve više devojaka izgleda kao „radioaktivne Barbike“, to je postao trend. Ako i nešto ne krene kako treba, tu je plastična hirurgija koja zna kako da „dotera“ stvar. Odličan članak!

  • Ksenija Rosić

    Naravno da je tekst jako dobar i nadam se da će ostale devojke nešto iz njega naučiti, mislim na one koje upravo ovako izgledaju ili na one koje bi želele da imaju taj izgled.

  • Darko Krsmanović

    Tekst je jako poučan, jer šminka, naročito preterana, ne može da ulepša. Najbolja je prirodna lepota.