Joj, brbljam!

Postoje devojke i momci koji su, pa, pravi brbljivci. Naročito budu skloni brbljanju kad se unervoze. Sad, društvo ih kao takve prihvati ili ne prihvati, ali prava muka i pravi strah nastanu kad dođe do ljubavne veze.
Uspeli ste konačno, nekako, da se dogovorite za sastanak s dečkom ili devojkom koji vam se dopadaju i onda se isprepadate. Svesni ste toga da imate običaj da brbljate, običaj koji je nekima koliko-toliko simpatičan, a neke nervira. Svesni ste i da brbljate još i više kad se unervozite – a nema šanse da na prvom sastanku ne budete nervozni. Joj, na šta će to da liči? Šta će taj momak ili devojka da misle o vama? Hvata vas užasan strah od toga da će smatrati da ste previše brbljivi i da će vam prvi sastanak s njima ujedno biti i poslednji.
Glavu gore! Nije sve tako crno. Jeste nezgodno previše brbljati u društvu, jer onda niko drugi ne može da dođe do reči (što niko ne voli), ali na prvom sastanku, brbljanje može da bude čak i korisno. Kako to? Dok se još ne poznajete dobro, uvek postoji mogućnost da jednostavno ne znate šta biste rekli i da dođe do neprijatne tišine koju nijedno od vas dvoje ne ume da prekine. Ovako, ako je jedno od vas dvoje sklono brbljanju, teško da će do takve situacije doći.
Da li brbljanje ipak može da bude problem? Može – ako onom drugom uopšte ne date da dođe do reči. Međutim, ako povremeno uspevate da se suzdržite od priče i pustite i njih da kažu svoje (bez prekidanja, i treba da ih stvarno slušate, ne samo da čekate na svoj red da nastavite s pričom), vaše brbljanje im neće smetati i imaćete sasvim fin prvi sastanak. A onda, verovatno, i drugi, treći, četvrti… I, nadamo se, dugu i lepu vezu.
Dakle, samo upamtite da treba i druge da barem povremeno pustite da kažu ono što imaju, i da treba i da saslušate to što vam govore, i to što ste skloni brbljanju neće predstavljati problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar