Kad devojke uvek raskinu s njim

Dospeli ste u pubertet. Sviđaju vam se devojke i želite da imate devojku. Uspeva vam da skupite hrabrost i priđete devojci koja vam se dopada i neko vreme vam bude lepo u vezi. Onda poželite da se još više zbližite s devojkom, to i pokušate – a ona raskine s vama. Tako je svaki put. Pitate se šta nije u redu, u čemu grešite (ako u nečemu grešite), ili se jednostavno ne dopadate devojkama dovoljno, i želeli biste da znate šta da učinite pa da vam se ti stalni raskidi ne ponavljaju. Koja je svrha veze ako će devojka pobeći od vas čim pokušate da joj se malo više približite?

Zvuči poznato? U tom slučaju, moguće je da previše žurite. Sasvim je normalno što želite da se zbližite s devojkom; sasvim je normalno što želite da je dodirnete, pa i da idete dalje od toga. Ipak, ako to uradite pre nego što je i devojka spremna za to, pre nego što i ona sama to poželi, pomisliće da ste suviše napadni. A ako pokušate da insistirate, devojka će se uplašiti i ostaviće vas. Nemojte potcenjivati mogućnost da insistiranjem uplašite devojku; devojke odlično znaju da su momci jači od njih i da bi mogli da ih fizički prisile na ono što ne žele, pa ako vi insistirate na nečemu za šta ona nije spremna, lako se može desiti da se devojka upita kada ćete s insistiranja preći na znatno grublje metode ubeđivanja i da pobegne pre nego što je povredite. U redu, bez insistiranja – ali šta treba učiniti?

Usporite malo. Ili malo više, već prema potrebi. Ako se stvarno dopadate devojci, poželeće i ona da se zbliži s vama, ali se može desiti da joj bude potrebno malo više vremena da se dovoljno opusti da to poželi. Devojke obično vole da dobro upoznaju momka pre nego što se na bilo koji način zbliže s njim. Kako znati da li se devojci dopada da je dodirnete? Počnite s nečim neutralnim – recimo, možete joj nežno dodirnuti leđa i posmatrati njenu reakciju. Ako deluje pomalo ukočeno, prestanite i neki drugi put pokušajte ponovo. Ukoliko deluje kao da uživa u vašem dodiru, nastavite, ali nežno i polako (dok se ne zbližite, izbegavajte da joj dodirujete grudi ili intimne delove, jer će pomisliti da od nje želite samo seks). Ako u nekom trenutku pokuša da vas zaustavi, ili na bilo koji način pokaže da ste učinili nešto što joj je zasmetalo, prestanite. Neki drugi put možete pokušati ponovo.

Ako tako postupite, devojka će se s vremenom opustiti pored vas; shvatiće da može da vam veruje i da joj nećete učiniti ništa što i ona ne želi. Onda neće imati razloga ni da se uplaši i pobegne iz veze – naprotiv, želeće da ostane s vama.

Za devojke: i mnogi momci pobegnu od previše napadne devojke. Zato, savet i momcima i devojkama jeste da s bilo kakvim zbližavanjima počnu polako i nežno – tada će sve biti u redu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar