Kad nestane šampona za kosu

Konačno, konačno vam se u punoj kući ispraznilo kupatilo i utrčali ste da operete kosu (ima i tople vode u bojleru, jipi!). Pokvasili ste kosu, onako je sočno natopili, posegli rukom za šamponom – i ustanovili da je neko pre vas potrošio poslednje ostatke šampona. Stojite mokre kose, nagnuti nad kadom, razmišljate o mukama na koje ćete staviti drznika zbog koga ni kosu ne možete da operete i mislite se šta dalje. Evo šta u takvim situacijama možete da učinite.

Ukoliko je baš šampon za kosu to što vam nedostaje, za tu jednu priliku možete upotrebiti gel za tuširanje. Mada ova dva proizvoda nisu u potpunosti ista, dovoljno su slična da bez bojazni od oštećenja možete jedan upotrebiti umesto drugog. Rezultat – kosa će vam biti čista, pa ćete s tako čistom i mekom (većina gelova za tuširanje ima neko sredstvo za omekšavanje kose) kosom moći da kupite nov šampon (ili da se izvičete na onoga ko nije nabavio rezervni šampon na vreme, mada ovo drugo ne preporučujemo).

Navikli ste da na kosu, posle pranja, stavljate balsam – ali je balsama nestalo? Za prvu pomoć može vam poslužiti i ulje za telo. Malu količinu ulja za telo pomešajte s vodom, a zatim nanesite na mokre krajeve oprane kose i potom kosu dobro isperite. Nemojte ulje za telo nanositi na celu dužinu kose, jer će vam biti potrebni vekovi da to isperete. Hranljiva svojstva ulja zaštitiće vašu kosu od isušivanja i održati je elastičnom.

Kosa vam se isušila, planirali ste da na krajeve stavite pakovanje – ali pakovanja vam je nestalo? U tom slučaju umesto pakovanja može da posluži i hidratantna krema koju ćete utrljati u prosušene krajeve kose. Kada kosu osušite, videćete da su krajevi od kreme omekšali – baš kao što bi se desilo i da ste naneli pakovanje.

Malo snalažljivosti i sličan kozmetički proizvod može ponekad da posluži umesto onog koji vam nedostaje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar