Kad on daje komplimente drugim ženskim osobama

Super je kad je vaš dečko šarmantan, ali može da vam se baš i ne dopada ako stalno šarmira sve oko sebe; recimo, ako konstantno (ne ponekad, nego baš baš često) deli komplimente svim ženskim osobama na koje naiđe (vašim drugaricama, vašoj sestri, mami, baki, rođakama…). A buniti se protiv toga je rizično.
Dobro, teško da će vam nešto posebno smetati ako je on fin i daje komplimente vašoj mami, baki, vašim starijim rođakama (dovoljno starijim da bi po godinama majke ili bake mogle da mu budu). To je baš lepo, plus će i navesti vašu mamu da se „raspilavi“ i da vas s puno poverenja pusti da izlazite s tako pažljivim i lepo vaspitanim momkom. Međutim, kad komplimente počne da deli devojkama koje su mu po godinama bliske, tu vam lako može proraditi ljubomora. Problem je što, ako se pobunite, ispadate veoma nesigurne.
Nije uvek lako ni proceniti šta stoji iza tih komplimenata. Moguće je da se radi o običnoj pristojnosti, o tome da je vaš dečko naučen da je stvar lepog vaspitanja svim damama u svom okruženju, bile one starije ili mlađe (može se raditi i o vašoj trogodišnjoj sestričini), davati komplimente. A opet, nekada se može raditi i o flertu. I vi ste, nesigurni o čemu se radi, ljubomorni i ne znate šta da učinite. Ako se sve svodi na komplimente, teško je pobuniti se – zar da mu zamerite što je ljubazan prema vašoj mami ili sestri (ili trogodišnjoj rođaci)?
Postoji nešto što biste mogle da učinite, a da ne ispadnete nimalo nesigurne. Na sve komplimente koje on uputi svim ženskim osobama oko vas, vi se bezbrižno smeškajte i s ponosom pokazujte svog finog dečka. I redovno delite komplimente muškom svetu oko sebe – bezazlene komplimente, naravno – računajući i njegovog tatu (naravno da možete nešto lepo reći i njegovoj mami), njegovog brata, njegove ortake… Sa svima njima budite nasmejane i vrlo ljubazne. A ako se on pobuni, bezazleno ga pitajte u čemu je problem, pa njegov ortak jeste stvarno sladak, a i on (vaš dečko) stalno daje komplimente vašim drugaricama.
Sasvim je moguće da će nakon toga njegovo ponašanje postati znatno umerenije. Naravno, to bi trebalo da bude praćeno i adekvatnom promenom vašeg ponašanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

komplimentipristojnostvaspitanje
Komentari (0)
Dodaj komentar