Kad pocrvenite na pomen momka ili devojke

Postoje ljudi koji lako pocrvene, naročito kada se neke teme pokrenu. Tipičan primer je kada devojka pocrveni čim je neko pita kako joj je momak, ili kada dečak pocrveni čim ga neko pita kako mu je devojka.

U ovakvim slučajevima dešava se i da upitana devojka uopšte nema dečka (ili da dečko nema devojku), već da je to samo prijateljsko bockanje kojim se aludira na simpatiju te osobe, ili pak na nekog za koga celo društvo zavitlava tu devojku da joj je momak iako ga ona ne podnosi. U svakom slučaju, ako se i vama dešava da pocrvenite čim vam neko spomene momka ili devojku, čak i ako se radi o potpuno bezazlenom, usputnom pitanju, moguće je da se pitate u čemu je stvar. Zašto crvenite? Da li je to normalno? Možda nešto nije u redu s vama?

S vama je sve u redu, i to što vam se dešava je normalno. Jednostavno, mladi ste, niste još naviknuti na ideju da imate momka ili devojku, ili da biste mogli da ih imate, pa ste stidljivi kad se o tome radi. Ali, drugi ne crvene! Oni su sasvim „kul“ kad se radi o takvim temama! Pa, ne baš. Nisu ni oni sasvim „kul“ – samo se pretvaraju uspešnije od vas. Teško da će neko moći da se stvarno oseća „kul“ kad se pomene osoba do koje mu je jako stalo – ako se zaista oseća „kul“, najverovatnije se radi o tome da joj taj momak ili devojka baš i ne znače mnogo.

I, šta da radite? Ama baš ništa. Odgovorite na postavljeno vam pitanje, ako želite, a ako ne, recite da ne želite o tome da pričate. A crvenilo? Ne brinite zbog toga, proći će. U većini slučajeva, jednom kada se naviknete na ideju da ste dovoljno stari da izlazite s momcima ili devojkama, smanjuje se stidljivost, pa više ne crvenite. A ako vi niste u toj većini? Ni to nije razlog za brigu – mnogi momci i devojke misle da je baš slatko kad neko lako pocrveni, to im je simpatično i takve osobe im se dopadaju, tako da vam to neće biti nikakav minus.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar