Kad se odlučite za pogrešnu osobu

Postoje periodi kada, kao za inat, ne nailazite ni na jednu osobu s kojom biste uopšte mogli da pomislite na ljubavnu vezu. Dešava se i da upoznate nekog. Ponekad se desi i da upoznate nekoliko osoba koje vam se dopadaju i da istovremeno flertujete s nekoliko njih. Ništa više od flerta, za početak – dok ne saznate malo više o svakoj od tih osoba i dok se ne opredelite za jednu. E, sad, prilikom biranja, može se desiti da donesete pogrešnu odluku.

U ovakvoj situaciji grešku ne shvatite odmah. Neko vreme se zabavljate s osobom koju ste odabrali, a onda shvatite da ste pogrešili – da vam se ta osoba ipak ne dopada baš toliko, da nemate dovoljno zajedničkog i da vaša veza baš i nema šanse da funkcioniše. Shvatite da bi vam neko drugi iz one grupice s početka priče (u ovom slučaju, grupica mogu biti dve ili više osoba) mnogo više odgovarao, da vam se, zapravo, neko drugi više dopada. Samo, sada je kasno, zar ne? Možda ipak nije? Šta uopšte uraditi u ovakvoj situaciji?

Kao jedno, jedina ispravna stvar koju možete da uradite kada shvatite da ste s pogrešnom osobom jeste da tu vezu okončate. Učinite to pre nego što veza ode dalje, pre nego što vaš dečko ili devojka razviju dublje emocije prema vama (moguće je da se vi njima dopadate znatno više nego oni vama), pre nego što bi ih raskid zaista jako povredio. Veoma je bitno da to uradite – jeste vi zbunjeni u takvoj situaciji i nesigurni šta treba da uradite, ali ta pogrešna osoba koja je s vama u vezi nije vam ništa skrivila, zar ne? Nema nikakvog razloga da je povredite niti da joj dajete lažnu nadu onda kada nikakva nada ne postoji.

Jednom kada ste s tim završili, treba da pažljivo razmislite. Ta druga osoba koja vam se dopada – da li ste sigurni da vam se dopada kao ličnost ili ste samo, dok ste bili u vezi s pogrešnom osobom, zamislili od te druge nešto što želite da ona bude? Ako zaključite da je ovo drugo u pitanju, da ste videli tu drugu osobu onako kako želite da je vidite, a ne onako kakva ona jeste, preostaje vam samo da ne učinite ništa – ne bi imalo smisla da se upustite u vezu s još jednom pogrešnom osobom.

Šta ukoliko ste sigurni da je ta druga osoba ona prava? Onda treba da skupite hrabrost – nimalo lako, znamo, nakon što ste je već odbili u korist nekog drugog – da joj priđete i da joj kažete šta osećate prema njoj. Moguće je i da ćete morati da priznate grešku. Ako i ona oseća isto prema vama (što je sasvim moguće, jer je pokušala da se „smuva“ s vama i moguće je da se još uvek nije „ohladila“), imate sasvim dobre šanse za lepu vezu. Ukoliko ne oseća što i vi – pa, makar ste naučili da treba pažljivije da birate. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar