Kad vidite roditelje kako rade „ono“

Niste to planirali, stvarno niste. Zapravo, nikada vam nije ni palo na pamet. Međutim, desilo se – sasvim slučajno. Otvorili ste vrata neke prostorije – sobe svojih roditelja, kuhinje, dnevne sobe ili koje god sobe – i videli ih u nezgodnoj situaciji – možda u samom činu, a možda tek u nagoveštaju tog čina. U svakom slučaju, bili su u situaciji u kojoj svakako nisu želeli da budu viđeni i u kojoj vi ni najmanje niste želeli da ih vidite. Sad ne znate šta da mislite.

Ne znate kako da se postavite prema onome što ste videli. Jeste, znate vi da decu ne donose rode i da je sasvim normalno da bračni par to radi, ali svejedno nikada niste o svojim roditeljima razmišljali na taj način. Oni su za vas, pa, samo vaši roditelji. Mislili ste da su super (jeste, svađate se nekad s njima, ali i dalje su to vaši mama i tata i volite ih), a sada vam je teško i da ih pogledate. Ne znate šta da radite.

Ako su vam roditelji uvek bili super, oni su to i sada. Samo ih vi sada drugačije doživljavate. Deca roditelje, kao i roditelji svoju decu, često doživljavaju kao bespolna bića (pa će i roditelji „pasti u nesvest“ kada vide „svoju bebicu“ kako se strasno ljubi sa dečkom ili devojkom – makar „njihova bebica“ bila punoletna). Ipak, roditelji su, pored toga što su roditelji, takođe i supružnici, baš kao što i njihova deca s vremenom odrastu.

Ako vas je prizor koji ste videli jako uznemirio, pokušajte da mislite na sledeće: to što ste videli je dokaz da se vaši roditelji i dalje vole, što je super, zar ne? Toliko dugo su zajedno, a i dalje se vole! Možete i da razgovarate sa roditeljima – o ljubavi, emocijama, seksu… Verovatno vam to izgleda kao škakljiva tema za razgovor sa roditeljima, ali sa njima se baš i priča o škakljivim temama (svakako da o tome znaju više od vaših vršnjaka!). Plus, ovakvim razgovorom možete rešiti i neke buduće probleme sa roditeljima, recimo, kako da svog dečka ili devojku upoznate s njima.

Još jednom: pomislite kako je super što vam se roditelji i dalje vole, posle toliko vremena!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar