Kako da budeš u formi?

U današnje vreme kada te sa svakog koraka mame sve moguće poslastice, kada sve više vremena provodiš pred kompjuterom, a sve manje u prirodi, zaista i nije čudno kada u kratkom vremenskom roku nabaciš nekoliko kilograma, kada ti ten postane nekako sivkast i kada nisi raspoložena ni za šta. Kako da izgledaš lepo i da se osećaš dobro? Moraš da budeš spremna i na neka odricanja, ali krajnja nagrada je mnogo, mnogo veća. Treba ti motivacija? Zamisli, sve devojke iz škole ti zavide na savršeno ravnom i snažnom stomaku, sve krpice ti bolje stoje, lepše izgledaš, više se smešiš, najednom privlačiš pažnju onih tipova za koje nisi ni sanjala da će ti ikada u životu i reći jedno obično, najobičnije „ćao“. Nemoj da misliš kako je sve ovo neostvarljivo. Zdrav život ne odnosi „10 kilograma za nedelju dana“, već zdravim životom zaista utičeš na sebe, na to kako izgledaš i kako se osećaš.

Napravi plan i daj sve od sebe da ga se pridržavaš. Lakše će ti biti ako radiš „timski“, sa drugaricom, ali onom koja je jednako spremna da se trudi radi sebe i svog izgleda. Izuzetno dobra opcija jesu i časovi aerobika, treninzi nekog sporta i slično. Na taj način postoji tačno određeno vreme za bavljenje fizičkom aktivnošću i mnogo su veće šanse da ćeš ih redovno obavljati nego ako sama sve planiraš.

Zaboravi na dijete! Sve smo mi od drugarica čule gluposti tipa „mlečna dijeta“, „dijeta sa grožđem“ i sve ostale „čudesne“ programe ishrane koji su „komšinici Daci skinuli 10 kilograma“… Pre će biti da bi komšinica Daca završila u bolnici uz takav jelovnik. Upamti: tvom telu je potrebna raznovrsna ishrana. Smanji malo porcije, smanji grickalice i slatkiše i to je sve. Uživaj u životu, ne izgladnjuj sebe po svaku cenu.

U celoj priči je najbitnija fizička aktivnost. Kada ostvariš makar i najmanji korak napred bićeš mnogo sigurnija u sebe, svoje telo i u svoju volju da uspeš. Osećaćeš se jačom u celini. I ne samo što ćeš se osećati jačom, već ćeš zaista to i biti. Nemoj lako da odustaješ, gledaj na sebe kao na pravog sportistu. Ono što postigneš proporcionalno je trudu. Želiš da postigneš mnogo? Onda i uloži mnogo truda i imaćeš ono što želiš, samo je potrebno da to želiš dovoljno jako. A da bi se motivisala informiši se o novostima iz fitnes industrije, druži se sa ljudima koje zanima zdrav život, kupi neku knjigu na tu temu.

Sportovi nisu samo za „dečake“, ne daj da te to obeshrabri. Ko zna, možda baš na sportskom terenu naletiš na onog pravog, koji će te podstići da još više radiš?!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar