Kako i koliko bi mladići trebalo da brinu o svom izgledu

Da, da… uvek su devojke te koje provode po pet sati dnevno pred ogledalom, zapadaju u depresiju zbog jedne bubuljice i u stanju su da satima vise u tržnom centru ne bi li našle baš onakvu zelenu košulju da im se slaže baš sa onim pantalonama što su ih baš našle na rasprodaji od pre par dana. Za to vreme ONI su obično na basketu, tuširaju se kad stignu, jedu kolače i ne misle na kilograme, oni ne znaju od kakvog je značaja kalcijum za dobar ten, šta je to „aloa vera“, ne prave razliku između hidrantne i antirid kreme. A zar nije i momcima stalo da izgledaju lepo?

Svakako! Razlike u vaspitanju i stav okoline utiču na to da momcima „nisu dozvoljene“ maske za lice, o šminci na muškom licu u našoj sredini da i ne govorimo! Kako je svaka diskriminacija štetna, pa tako i ova, momci bi ipak trebalo da steknu neko najosnovnije znanje o tome kako da izgledaju lepo i zdravo što je takođe veoma bitno, jer postoje istraživanja koja ukazuju da žene duže žive, ižmeđu ostalog, i zbog toga što su zainteresovanije za informacije o zdravlju.

Kada smo pitali momke koliko im je izgled bitan i koliko vremena im je potrebno da se spreme za izlazak, nasuprot mišljenju da se oni „spremaju“ tako što jednostavno obuku patike i otrče na zakazano mesto, velika većina njih kaže da posvećuje dosta pažnje svom izgledu, a da se u proseku za izlazak spreme za 20-30 minuta.

Da biste izgledali što bolje, pripremili smo vam par saveta:

– Ne stidite se da bacite pokoji pogled u neki od onih tzv. „ženskih“ časopisa, u njima možete s vremena na vreme naći dosta informacija u vezi zdravlja i lepote.

– Fizička aktivnost je veoma bitna. Devojke vole utrenirana, mišićava tela, tako da teretana nije loš izbor, ali bez preterivanja da ne bi došlo do kontra-efekta, „Švarcenegeri“ su davno ispali iz mode.

– Posebnu pažnju posvetite koži lica. Postoji i „muška“ kozmetika koja će učiniti vašu kožu glatkom, stoga posetite obližnju parfimeriju makar pod izgovorom da ste tu sa devojkom/sestrom/majkom. Ukoliko imate ozbiljnijih problema sa bubuljicama, ne bi bilo loše da posetite dermatologa.

– Kako danas izgleda dečko u trendu? Veoma je bitno da nađete neku ravnotežu između sopstvenog stila i vladajućih trendova. Ono što je trenutno IN jesu široke, baggy pantalone, casual (neobavezni) look, ali ne bez preterivanja u stilu zvanom nisam-se-kupao-tri-godine.

– Što se kose tiče, sve zavisi od vaše hrabrosti. Možete da je puštate da poraste, da se farbate, izvlačite pramenove… mada i sasvim obična, uredna muška frizura itekako može imati šarma.

Na kraju, šta god radili, nemojte da se pretvarate u osobe koje po principu rada dragstora, misle o svom izgledu 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji. Ne zaboravite da se ono najlepše nalazi u vama i da je bolje naći devojku koja će vas ceniti zbog vas samih, a ne onu koja izlazi sa vama da bi vas prikazivala drugaricama. Neke stvari se i pored svega ipak ne stiču u teretani, niti se kupuju u flašicama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar