Kako mogu da izlaze s takvima?

Iako se to s kim je neko u ljubavnoj vezi tiče samo osoba koje su u toj ljubavnoj vezi, nije retkost da neko od prijatelja postavi pitanje iz naslova. Ipak, osim ako je veza vašeg prijatelja ili prijateljice destruktivna, trebalo bi gledati svoja posla i puštati ljude da izlaze s kime žele.
Nekada je pitanje: "Zar nije mogao/mogla da nađe bolju/boljeg?" Ili, kako može da izlazi s nekim ko ne nosi brendiranu garderobu, kao da je (ne)nošenje brendova karakterna osobina. Ili, kako može da izlazi s nekim starijim ili mlađim od sebe (radi se o vezi dve osobe iz iste starosne grupe, ne o tome da je jedna maloletna, a druga punoletna). Ili, kako može da izlazi s nekim ružnim, debelim, s protezom, s naočarima, mršavim, štagod.
Ukoliko ste sebi postavili takvo pitanje za prijatelja ili prijateljicu koji su u vezi s nekim ko se vama ne dopada, svoja razmišljanja bi bilo najbolje zadržati za sebe – na kraju krajeva, ni vi ne želite da vam neko naređuje s kime smete, a s kime ne smete da budete u ljubavnoj vezi, zar ne? Prigovarati nekome što njihov dečko ili devojka nije neki frajer ili riba, ne nosi brendove ili ne sluša istu muziku jeste mešanje u nešto što vas se ne tiče.
Kada je u redu umešati se? Ne treba se bukvalno mešati, ali je u redu izraziti zabrinutost ako mislite da je ta veza štetna za vašeg prijatelja ili prijateljicu (to što su počeli da slušaju drugačiju muziku ili se drugačije oblače nije štetno; to što su počeli da puše, piju, drogiraju se, bave se kriminalom, nasilni su ili su žrtve nasilja jeste štetno). Ako se radi o nečemu štetnom, recite prijatelju ili prijateljici da ste zabrinuti za njih, i objasnite zašto. Ukoliko se problem nastavi i smatrate da se radi o nečemu zaista ozbiljnom, obratite se odrasloj osobi kojoj verujete.
A ako se radi o tome da su prijatelj ili prijateljica promenili stil oblačenja i počeli da slušaju drugačiju muziku, i deluju jako srećno, radujte se njihovoj sreći i cenite osobu koja je dovela do toga da prijatelju ili prijateljici osmeh ne silazi s lica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkeizlasciljubavmomcineslaganjeprijateljprijateljicaprijateljstvotinejdžeriveza
Komentari (0)
Dodaj komentar