Kako provodite slobodno vreme?

Na koji način koristite slobodno vreme? Učeći neki novi jezik, čitajući knjige, baveći se sportom… jednom rečju bavite li se svim onim stvarima za koje ste zaklinjali da ćete im posvetiti punu pažnju čim dobijete makar i trenutak slobodnog vremena? A na kraju završite sa grickalicama ispred televizija gledajući još jednu u nizu onih „poučnih“, „nepredvidivih“ serija koja će svakako uticati na vaš „duhovni napredak“. Za 30-40 minuta koliko traje prosečna, „obrazovna“ serija možete učiniti mnogo toga – i za sebe i za ljude do kojih vam je stalo, a kojima često posvećujete premalo vremena.

Evo naših predloga kako da što bolje utošite svoje slobodno vreme:

– Pravac u biblioteku. Setite se svih onih knjiga koje su vam prijatelji preporučivali. Izaberite nešto što će vas zanimati, ali će vam istovremeno pomoći da naučite više o životu. Zamislite samo koliko je truda, ljubavi, vremena i životnog iskustva uloženo u jednu jedinu knjigu. Naučite da cenite i volite knjige. I čitajte ih, naravno!

– Sigurno imate neko interesovanje. Muzika? Sport? Poezija? Fotografija? Stripovi? Šta čekate? Najbolji jugoslovenski pretraživač – Krstarica je pred vama i sa vama non-stop, samo unesite željenu reč i krenite punim jedrima napred ka sticanju novih znanja na pravi način!

– Naučite da kuvate neko novo jelo!

– Posvetite vreme sebi. Radite vežbe, bavite se sportom, fizičkim aktivnostima, meditacijom.

– Posvetite vreme osobama koje volite. Pomozite majci, ocu, babi ili dedi, učinite nešto lepo za njih što će im staviti osmeh na lice, a samim tim, naravno – i vama!

– Naučite da uživate u jednostavnim stvarima. Idite u prirodu i posmatrajte sva njena divna bogatstva koja često, dok smo pod stresom, u potpunosti zanemarujemo.

– Bavite se crtanjem, pisanjem ili nekim stvarima koje ste voleli da radite kao mali.

– Istražujte svet oko sebe, uživajte u njemu, volite ga!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar