Kako sačuvati preplanuli ten i zadržati sjajnu kosu

Ako si se već vratila sa mora i imaš odličnu preplanulu boju koju bi želela što duže da zadržiš, poslušaj sledeće savete.

Nađi u parfimeriji puder u prahu zlatne ili bronzane boje. Ako imaš kompaktan puder izgrebi ga na ivici da bi dobila prah. Pomešaj svoj losion za telo sa puderom i namaži ga na sve delove tela, a prvenstveno na vrat i ruke. Vrlo je važno da losion bude za vlaženje kože, a ne preterano mastan. Ovaj mali trik će omogućiti da se bakarna boja teže skine, a ujedno će dati koži neophodan sjaj.

Ako si se upravo vratila sa odmora tvojoj kosi je takođe potrebna dodatna nega. Sunce i so isušuju kosu i oštećuju krajeve kose, čineći ih ispucalim. Evo jednog recepta za masku koja će vratiti sjaj suvoj i ispucaloj kosi.

Pomešajte jednake delove rafinisanog maslinovog ulja i meda. Nanesite smesu na kosu počevši od krajeva, napredujući do korena kose. Uvite kosu u plastičnu kesu ili kapu, i preko stavite topli peškir. Ostavite masku na kosi oko trideset minuta, a zatim isperite i dobro šamponirajte kosu. Med sadrži vitamine, i kosi daje sjaj, a maslinovo ulje vraća kosi prirodnu vlažnost i otklanja problem suvih krajeva. Devojke koje imaju farbanu kosu bi trebale ovaj tretman da ponavljaju barem jednom nedeljno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar