Kako se super provesti na raspustu

Raspust! Ura! Nema škole, nema domaćih zadataka, učenja, ispitivanja i ocena. Samo provod! Ipak, setite se: koliko vam se puta desilo da jedva dočekate raspust – a onda u toku raspusta (osim ako ne otputujete nekud) samo „vegetirate“ ispred televizora, gledajući i ono što vas zanima i ono što vas ne zanima, povremeno (ili često) telefonirajući drugaricama i spavanjem ubijajući vreme dok ponovo ne počne škola.

Zvuči „nenormalno“? U suštini, nije; dok idete u školu, ipak vam je dan koliko-toliko organizovan (zna se otprilike kad ustajete, kad ležete, znate da ćete tad-i-tad otići u školu…), a ako želite nešto „ekstra“ (izlazak, na primer), to se ugura među postojeće obaveze. U toku raspusta, međutim, kompletna organizacija vašeg vremena je na vama; već sama ta ideja ume da bude zamorna, zato i nije neobično ako veći deo raspusta „kunjate“, a onda se pitate kad pre prođe. Da vam se to ne bi desilo i da biste raspust iskoristili do maksimuma (za uživanje, naravno), evo nekih saveta.

Doterajte se i nasmešite sebi u ogledalu. To će vam dati dodatnu energiju; osim toga, ako ste već potrošile vreme na sređivanje, manja je verovatnoća da celog dana nećete izaći iz kuće – smislićete već neki izgovor da se pokažete u tako lepom izdanju, makar vas i mrzelo.

Dobra ideja: klizanje. Ukoliko nemate baš nikakvog iskustva, ni to nije problem, jer se osnovno, jednom kad se oslobodite straha da ćete pasti i izblamirati se (a to se svakom bar ponekad desi), vrlo brzo nauči. Na ledu je zabavno – jednom kad počnete, nećete želeti da stanete – a, osim toga, nisu baš male šanse da vidite i neko simpatično lice (muško ili žensko). Ako ste žensko i desi vam se da padnete, pa – uvek možete da ga zamolite za pomoć…

Kad je vreme baš toliko ružno da se nikom ne izlazi: dobra taktika je da se učlanite u neku biblioteku i uvek imate neku dobru knjigu za takve dane. Em ćete uživati uz knjigu, em posle toga možete da zabavljate društvo prepričavajući im zanimljive detalje.

Još jedna ideja za jako ružne dane: sredite sobu. Osim što vam više niko neće zvocati zbog nereda, to je dobra ideja i prema feng šuiju, jer ćete tako obezbediti protok pozitivne energije.

Kad god ste u prilici (a ako niste u prilici, stvorite je), ne propuštajte šetnje, odlaske u bioskop, druženje; posetite baku (obradovaćete je), kao i sve one koje ste odavno želeli da vidite, a niste imali vremena za to.

Zaboravite na telefon, osim za najkraće moguće razgovore (tipa „telefon nije za razgovor, nego za dogovor“). Umesto toga, družite se sa svima onima kojima biste inače samo telefonirali.

Lepo se provedite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar