Kako to da vas odjednom više ne voli?

Mnogi su i sebi i drugima postavili pitanje iz naslova, nakon što su bili ostavljeni od strane osobe koju i dalje vole, za koju su mislili da i ona i dalje voli njih. Moguća objašnjenja su različita, a mi ćemo vam izneti dva najčešća.
Nekada je to "odjednom" samo iz vašeg ugla naglo. Voljena osoba je već duže vreme bila nezadovoljna, moguće je i da vam je prigovarala, ali vi to ili niste primetili ili ste ignorisali. Njoj je, nakon ponovljenih neuspeha da privuče vašu pažnju i da popravi ono što ne ide, dojadilo, pa je raskinula s vama – u njoj se ljubav nije ugasila odjednom, nego malo-pomalo, samo što vi to niste primetili dok vam nije rekla da je kraj.
Druga mogućnost jeste da se tu nije ni radilo o ljubavi. Toj osobi ste se u strartu jako dopali. Nije vas volela, to je bilo samo intenzivno dopadanje. Zašto vas je lagala? Verovatno nije, verovatno je i sama smatrala da je to što oseća prema vama ljubav. Kad je tako snažno, šta bi drugo moglo da bude (da i ne spominjemo moguće pritiske iz medija i sa strane da vi prosto morate da se zaljubite i da volite nekog, čak i ako takva osećanja trenutno nemate ni prema kome). I onda, ubeđena da vas jako voli, ta osoba vas je obasipala pažnjom, pričala da vas obožava, činilo vam se da ste kao u bajci – dok ta osoba nije shvatila da vas zapravo ne voli, i iskreno vam to i rekla.
I, šta da radite u takvoj situaciji? U najvećem broju slučajeva ne možete da učinite ništa. Ne možete naterati nekog da vas ponovo zavoli, ili da vas zavoli uopšte. Najčešće je najbolje što možete da učinite da odbolujete raskid, da neko vreme radite stvari koje vam prijaju, a nova veza će već vremenom doći – nadamo se, ona u kojoj ćete zaista biti voljeni, ona koja će trajati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dopadanjeljubavnerazumevanjeraskidtinejdžerituga
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Uh, i te kako možete, samo je potrebno vrijeme, ponekad ni toliko; krvi znoja i suza, mnogo je toga uloženo u vezu u kojoj ste, a da ga ne biste već od sada „natjerali“ da vas još više ili uopšte, ipak, kako kad. Volite ili „mrzite“?!