Kakva frizura vam stoji? (za momke)

Kada se o frizurama priča, uglavnom se misli na devojke, ali ni momci nisu ravnodušni prema svojoj kosi – na kraju krajeva, devojke imaju milion i jedan način da istaknu svoj izgled, a kod dečaka, kad se o glavi radi, tu je samo frizura. Zato, evo nekih opštih pravila za biranje frizure.
Frizura se u principu bira prema obliku lica – neće svaka frizura dobro ići uz svaki oblik. Tu su najveći srećkovići momci s ovalnim, duguljastim licem – onakvim kakvo ima Bred Pit – jer njima odlično stoji sve. Kratka i neuredna (na najrazličitije načine) kosa, kratka i uredna, s razdeljkom, bez razdeljka, može i kosa srednje dužine ili dugačka ako ste u tom fazonu… Za šta god da se opredelite, izgledaće dobro na vama.
Okruglo lice (primer među poznatima: Lauri iz The Rasmus) je već problematičnije za nalaženje prikladne frizure. Najbolje izgleda kada se kosa izdigne na vrhu glave kako bi se lice izdužilo – gel ili pena vam tu mogu biti od pomoći, i čupava frizura, ali ona koja ide uvis (ne brinite, nije obavezna „čirokana“). Na razdeljke i kosu slepljenu uz glavu zaboravite – „kao da vas je krava lizala“ frizura definitivno nije za vas.
Trouglasto lice (primer iz sveta poznatih: Džoni Dep) ne izgleda baš naročito muževno, pa bi trebalo izbegavati frizure koje takav oblik ističu (sve što naglašava gornji deo glave – recimo, ako uz pomoć gela raščupate kosu na sve strane). Ovo ne znači da su momci s trouglastim licem izgubljen slučaj, naprotiv; kosa srednje dužine koja opušteno pada na lice na njima će izgledati stvarno „kul“. Dodajte tome, u toku leta, i dobre naočari za sunce, i devojke će misliti da baš super izgledate.
Kao što vidite, za svaki oblik lica može se naći frizura koja se slaže s njim – za neke je izbor veći, za neke malo manji, ali nešto što daje dobar izgled uvek postoji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bojafrizurakosamomcioblik
Komentari (0)
Dodaj komentar