Koje će se profesije tražiti? (3)

Producent: producent na televiziji je veoma bitno zanimanje – u svetskim televizijskim kućama oni rade sve – od ideje do promotivne kampanje (to jest, smišljaju nove emisije, pronalaze novac za njihovu realizaciju i biraju najbolje moguće saradnike za te emisije). To je veoma stresan posao, ali može da bude i veoma isplativ. Odgovarao bi vam ako umete da baratate novcem, ali ste uz to i veoma kreativni; plus je potrebno da budete prodorni, sposobni da nametnete svoje stavove i da se, po potrebi, zamerite čak i nadređenima. Što se obrazovanja tiče, neophodno vam je opšte obrazovanje, a sve ostalo je stvar vaše upornosti i ambicije.

„Imidž mejker“: njihov posao je da od potpuno neugledne osobe naprave pravu princezu (recimo, od sasvim neupadljive i ne naročito lepe devojke da naprave pop zvezdu) – to se odnosi na muzičke i filmske zvezde, biznismene, političare… Imidž je danas bitan za sve! Ovakav posao bi vam odgovarao ako imate dobar ukus i ako pratite apsolutno sve što se dešava oko vas – imidž mejker uvek mora da zna šta je u trendu, a oni najsposobniji će po potrebi i uspostaviti novi trend. Od obrazovanja je potrebna psihologija, a danas ima i sve više kratkih stručnih kurseva za to.

Oditor: zovu ih i profesionalne cepidlake. Oni rade reviziju (finalnu proveru) finansija kompanija, pre poreske uprave. Danas je svakoj kompaniji, pored knjigovodstva, neophodna i konstantna kontrola poslovanja, jer greške, ma koliko na papiru izgledale nevažne, mogu kompaniji da prouzrokuju velike gubitke. Oditori pomažu da do toga ne dođe. Ako ste veoma strpljivi i pedantni i oduvek vam je bilo bitno da je svaka sitnica na svom mestu, to bi mogao biti jako dobar posao za vas; od obrazovanja će vam biti potrebna ekonomija.

Nadamo se da ste među ovim predlozima našli neki koji vam deluje kao ono pravo! Ako niste, jednu stvar je bitno da zapamtite: čime god da se bavite, dajte sve od sebe da budete najbolji u tome (i da sve oko sebe uverite da ste najbolji u tome). To je glavno za uspeh.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar