Komunikativni preko Interneta, stidljivi uživo

Sa situacijom iz naslova mnogi su se sreli. Neki dečko ili neka devojka koje znaju budu preko Interneta veseli, komunikativni, s njima se super priča o svemu, a uživo su tihi i stidljivi, prosto da ih ne prepoznate. Da li se oni foliraju ili je nešto drugo u pitanju?
Ne govorimo sad o situaciji da vam se neko lažno predstavi, preko Interneta tvrdi da je super frajer vaših godina, a kad ga vidite uživo, ispadne neko triput stariji od vas, od koga, naravno, pobegnete. Govorimo o situaciji kada preko Interneta ćaskate sa nekim koga već znate uživo, to može da bude i neko iz vašeg odeljenja ili komšiluka. Ta osoba vam deluje veselo, stalno vas zasmejava, već znate (mada na to večito zaboravljate) da ne bi trebalo da jedete niti pijete dok četujete sa tom osobom jer ćete se zagrcnuti od smeha, pričate o najintimnijim stvarima potpuno slobodno i to vam je super. Kad se vidite uživo, stvari su sasvim drugačije, nije da je ta osoba nasilna ili neprijatna, samo je jako stidljiva. I, verovali ili ne, nema tu foliranja, ta osoba je u oba slučaja potpuno iskrena.
Lakše je biti otvoren u razgovoru preko Interneta. Kad ste uživo sa tom osobom, možete da je dodirnete, osetite njen miris, da vidite kako izgleda, "zablenete" se u nju, i sve to i te kako može da odvuče pažnju. Takođe, svesni ste i svog izgleda, svog mirisa, pitate se da li ste toj osobi možda ružni, da li joj smeta bubuljica koja vam je tog jutra iskočila na vrhu nosa, da li joj neprijatno mirišete, da li vam je glas kreštav ili piskutav… Svega toga u komunikaciji preko Interneta nema, tu su samo reči koje vas dvoje kuckate. Ima onih koji su i preko Interneta i uživo otvoreni i komunikativni, ali mnogo je i onih kojima nije teško da se otvore dok su otkucane reči jedino sredstvo komunikacije, ali ih susret uživo isprepada i ukoče se.
Ima tu jedna dobra stvar: toj uživo stidljivoj osobi se dopadate. Preko Interneta je veoma lako ignorisati nekoga s kime ne želite da razgovarate; da se toj osobi ne sviđate, ne bi sate provodila ćaskajući s vama. Ona želi da bude s vama, samo, eto, nije baš vešta u komunikaciji uživo.
Šta učiniti? Budite strpljivi, dajte joj vreme da se opusti pored vas. Možete joj reći da je komunikacija uživo zapravo ista kao i ona preko Interneta, samo bez kuckanja (to nije sasvim tačno, ali bi moglo da tu osobu nasmeje i opusti). Budite opušteni, vedri, i nikako nemojte tu osobu da "bockate" zbog njene stidljivosti, a naročito nemojte to da radite pred nekim drugim – ako je ismejete pred drugima, možete biti sigurni da ćete je jako povrediti, i da će se dodatno zatvoriti u sebe, možda i skloniti od vas.
Budite strpljivi, budite opušteni, i vremenom će se i ta osoba sa kojom toliko uživate opustiti pored vas, pa ćete još i više uživati zajedno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

stidljivosttinejdzeriuzivo
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zorica Malović

    Relativno. Ko nije stidljiv preko interneta, zašto bi to bio uživo? Drage dame, ne zavaravajte se. Istina je da osoba koja se sa vama zabavlja preko interneta isključivo kada joj je dosadno i nema drugu zabavu, ne želi da bude viđena u vašem društvu uživo – a to ne znači da je stidljiva.