Kosa? Vrisak!

Ups! Probale ste same da se farbate, ili ste pustile drugaricu, koja vas je svečano ubedila da odlično zna šta radi, da vas ofarba. Rezultat ne samo da nije ispao onakav kakav ste očekivale – ispao je takav da razmišljate o tome kako da sakrijete čitavu kosu. Joj, ružne li boje! Besno govorite sebi da vam tako i treba kad izigravate same svog majstora i pitate se šta da uradite.

Za neke „farbarske radove“ vam zaista nije neophodan frizer; ukoliko želite da vam kosa bude za nijansu-dve svetlija, ili za nijansu-dve tamnija, to uz minimum znanja možete i same da obavite. Za bilo kakve veće izmene od toga trebalo bi tražiti stručnu pomoć, to jest ofarbati se kod frizera.

E, sad, ako je boja koju ste dobile svetlija od one koju ste htele, još uvek ne morate da trčite u frizerski salon na „popravni“. Nabavite kolor šampon koji je za nijansu tamniji od trenutne boje vaše kose. Ako vam kosa ima metalni odsjaj, sivu ili zelenkastu nijansu (dešava se i to), možete je popraviti toplom smeđom bojom. Kad nanosite „popravljajući“ kolor šampon, držite ga na kosi upola kraće nego što je predviđeno uputstvom za upotrebu.

Ako vam je kosa ispala tamnija od onog što ste planirale, to je lošija varijanta, pošto je jedino možete posvetliti hidrogenom – a to podrazumeva isušivanje i uništavanje kose. Nabavite kolor šampon (nijansa svetlija od one koja je trenutno na vašoj glavi) sa komponentom hidrogena i time ćete uništiti pigment i izbledeti nijansu svoje kose.

Apsolutno najteža varijanta je ako je dobijena boja vaše kose nešto sasvim deseto od onoga što ste želeli. Tu, nažalost, ne možete same sebi pomoći, a dobro bi bilo i da vam ne pomaže ni drugarica (ipak, nemojte se mnogo ljutiti na nju, verovatno je dala sve od sebe da vaša kosa bude baš onakva kakvu ste zamislile). Moraćete da prošetate do frizerskog salona i zatražite pomoć profesionalca.

Koja god od ovih varijanata da je ispala, trebalo bi da znate da, kada u tako kratkom roku dvaput koristite sredstva za menjanje boje kose, neminovno jako oštećujete kosu. Zato, kad želite da promenite boju kose, osim ako niste zaista sigurne da znate šta radite, trebalo bi da potražite pomoć profesionalca – bolje to nego da dobijete „slamu na glavi“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar