Kozmetički SOS (2)

Žute mrlje na bluzi ispod pazuha

Za sve je kriv dezodorans. Ove žute mrlje izazvane su hemijskom reakcijom između tkanine i dezodoransa. Ako izaberete prirodne dezodoranse u stiku (ima ih na svakom ćošku), oslobodićete se i neprijatnog mirisa i ovih fleka. Postojeće mrlje možete ukloniti tako što ćete ih nakvasiti belim vinom i sačekati pet do deset minuta pre no što ubacite bluzu u veš-mašinu radi uobičajenog pranja.

Miris parfema brzo nestane na letnjoj vrućini

Međutim, nije tako teško duže održati parfem na koži. Možete:

    – Čuvati parfem na hladnom mestu, čak u i frižideru. Tako će miris opstati mnogo duže kad ga budete naneli na kožu.

    – Naneti parfem na vlažnu kožu, recimo, neposredno nakon tuširanja.

    – Kupiti losion za telo ili gel za tuširanje čija mirisna nota odgovara parfemu i koristiti ih pre upotrebe parfema.

    – Prvo staviti kap bademovog ulja ili ulja jojobe na one tačke na koje nanosite parfem, što će dati vrlo dobre rezultate.

    – Na kraju, onaj poznati trik: stavljajte parfem samo na tačke pulsa: na vratu ispod uha, s unutrašnje strane ručnog zgloba ili iza kolena. Izaberite samo jednu ili dve tačke, a ne sve kako ne bi mirisale prejako.

Bubuljice na leđima

One su izazvane tesnom odećom kojom se, posebno leti, sprečava normalno „disanje“ kože. Obavezno nosite samo prirodne materijale (pamuk ili lan) kako bi vazduh normalno cirkulisao. Izbegavajte poliester, veštačku svilu i slične materijale. Kritične tačke na leđima pre tuširanja istrljajte losionom protiv akni i tuširajte se hladnom ili mlakom vodom, nipošto suviše vrućom. Koristite četku za pranje leđa i nežno izribajte kožu na leđima, što je svojevrsni piling ovog dela tela.

Zamršena kosa posle sparnih noći

Ako imate dugačku kosu, verovatno se budite sa pramenovima zalepljenim za vrat usled nesnosnih vrućina. Rešenje je kosa skupljena u konjski rep ili upletena u labavu pletenicu na vrhu glave. Ne vezujte rep suviše nisko, jer možda nećete moći da spavate zbog neprijatnog osećaja na vratu. Ako je umotate visoko, moći ćete da spavate u bilo kom položaju, bez zamršenih pramenova na licu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar