Lak za nokte: neki trikovi

Počele ste da lakirate nokte, ili to radite već nekoliko godina. Malo kopirate drugaricu, malo pitate za savet drugu drugaricu (naravno, u formi ćaskanja – nećete valjda da dozvolite da pomisli kako zna više o lakiranju noktiju od vas, iako joj nokti izgledaju fenomenalno, a svojim baš i niste zadovoljni), malo vam pomaže mama. Ipak, i pored sveg eksperimentisanja, niste sigurne kakav lak bi bio najbolji za vaše ruke, koja „fora“ bi ih učinila najprivlačnijim. Zato, evo nekih „trikića“ koji vam mogu pomoći.

Naravno, svi želimo duge (ne preduge), vitke prste; nažalost, nemamo ih svi. Ako su vam prsti kratki i široki, neka vam nokti budu ovalnog oblika i malo duži. Četvrtasti nokti čine da prsti izgledaju širi. Ipak, oprez: čak i ako imate duge i tanke prste, ne preterujte sa dužinom noktiju – sa predugim noktima nećete izgledati privlačno, već kao vampir. Ne verujete nam? Obratite pažnju na manekenke i fotomodele – da li ste videli ijednu sa predugim noktima, osim ako se slika za veoma specifične časopise?

Ukoliko pak imate krupne ruke, preporučujemo vam okrugle nokte srednje dužine. Kad je reč o lakovima, na takvim rukama najbolje će izgledati oni svetliji, na primer, bež ili roze. Uopšteno, tamni lakovi će vam izdužiti nokte, dok će ih svetli skratiti. Ako su vam nokti idealnog oblika, možete koristiti nijanse braon boje i crnog vina – time ćete ih učiniti još savršenijim. Ukoliko vam nokti baš i nisu idealnog oblika, ili i gore od toga, crveni i bež lakovi će to sasvim fino prikriti. Ne volite da se mnogo gnjavite sa noktima, pa ih sečete sasvim kratko, a onda vam „dune“ da ih nalakirate? Za tu svrhu idealan je bezbojni lak – videće se da „ipak ima nešto“ i da su nokti negovani; lepo će izgledati i lak boje kože. Ako na sasvim kratko isečene nokte stavite tamnoplavi, ljubičasti ili crni lak, izgledaćete kao da vas je neko tukao po prstima, a ako stavite crveni, izgledaćete smešno, poput devojčice koja se igrala maminim lakom.

Za kraj, neke zanimljivosti. Industrija lakova za nokte stalno napreduje, pa su proizvedeni i lakovi koji otkrivaju vaše emocije – naime, menjaju boju zavisno od toga kako ste raspoloženi. Postoje i lakovi kameleoni: boja laka pri dnu nokta je toplija (kao što je i temperatura tog dela nokta toplija od gornjeg dela), a na vrhu hladnija. Jedan od najzanimljivijih sedefastih lakova ove vrste pri dnu ima boju bisera, a pri vrhu je skoro metaliksiv.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Elma Kubat

    Ja volim više one malo tamnije lakove za nokte.

  • Ivana Vidović

    Članak nije loš, ali bi bilo bolje da postoje neke slike na kojima bi bili prikazani nalakirani nokti, a ispod tekst sa objašnjenjem kako je to urađeno. Ali, u principu, sve je dobro.