Lepota dolazi iz frižidera (3)

Šargarepa: sasvim sigurno ste se naslušali kako je šargarepa super za oči, to jest za vid. Pored toga, zbog velike količine vitamina A i B, odlično je sredstvo za smirivanje crvenila lica, smanjivanje količine bubuljica i uopšte za osetljivu kožu. Spolja je možete koristiti na dva načina. Jedan je da je isečete na kolutove, poređate po licu i ostavite tako neko vreme. Drugi je da je izrendate i iscedite sok koji ćete staviti na lice i posle 20 minuta ponoviti postupak. Čak i ako vam je koža veoma osetljiva, posle ovakvog tretmana lice će vam biti kao preporođeno.

Med: odlično sredstvo za meku kožu i za tamanjenje bubuljica. Masku napravite na sledeći način: jednu kašičicu meda pomešajte sa dve kašičice jogurta i malo ovsenog brašna – smesa treba da bude gustine paste za zube. Masku nanesite na lice, ostavite da se osuši, a zatim skinite prstima. Time ćete izvršiti blag piling lica, plus će med, koji ima odlično antiseptičko dejstvo, pobiti „zle bakterije“ zbog kojih vam nastaju bubuljice.

Bosiljak: ako ga već nemate u kuhinji (a trebalo bi da ga imate, to je dosta čest začin), vrlo lako i jeftino ga možete naći u bilo kojoj biljnoj apoteci. Zašto biste to radili? Zato što je efikasno sredstvo protiv bubuljica i nečiste kože. U litar ključale vode stavite dve kašike bosiljka, sačekajte nekoliko minuta, stavite peškir preko glave a glavu iznad posude sa vodom i bosiljkom i udišite paru 15 minuta. Nakon što ste ovako naparili lice, obrišite ga (ali ne umivajte!) i nanesite uobičajenu hidratantnu kremu.

Krastavac: upotrebu krastavca u kozmetičke svrhe sigurno ste već videli po filmovima. Ukoliko su vam oči umorne i natečene, dva koluta hladnog krastavca stavite na očne kapke i ostavite tako pet minuta. Ako imate masnu kožu, ubacite pola krastavca u blender i nanesite smesu na lice. Izgled vašeg lica nakon umivanja će vas sigurno oduševiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar