Ljubljenje – objašnjeno

Oči su poznate kao ogledalo duše. Usne su, onda, služavke naših misli. Naše usne na radost odgovaraju osmehom, one objašnjavaju naša najdublja osećanja rečima ljubavi i nade i čak su sposobne da izraze sve ono što reči nikada ne bi ni mogle, poljupcem. Ukoliko biste u potrazi za pravom definicijom okrenuli rečnik (u ovom slučaju „Chambers 20th Century Edition“), našli biste ljubljenje opisano kao „milovanje ili pozdravljanje usnama“. Rečnici kao da ništa ne znaju o ljubljenju!

Bilo bi daleko bolje pogledati šta su o ljubljenju rekli veliki pesnici i romantičari. Šekspir poljupce naziva „žigom naše ljubave“, a dosetljivi Koleridž „nektarskim disanjem“.

Ljubljenje je prvi fizički izraz ozbiljne privlačnosti između dvoje ljudi. Mogu da budu jedno blizu drugog, mogu da gledaju jedno drugom u oči, ali njihova veza neće ići napred ukoliko se nikada ne ljube.

Međutim, kada govorimo o ljubljenju, ne govorimo o onim brzim i kratkim ljubakanjima u obraz, već o onim trenucima kada je držite zagrljenu, kada disanje postaje brže i kada vam krv pulsira kroz vene i kada poželite da sve to nikada ne prestane…

Pri prvom poljupcu vas dvoje bi uvek trebalo da ste sami. To će pomoći izbegavanje nepotrebne nervoze i mogućih neprijatnih situacija. Najbolji tip poljupca je onaj pri kome se koriste različite varijacije, kao na primer, počinjanje sa malim poljupcem, potom prelazak na francuski, možda ljubljenje samo gornje ili donje usne vašeg partnera, pa onda isprobavanje ova dva druga tipa. I nemojte je/ga ljubiti samo po usnama. Poljubpci na obrazu, bradi ili oko očiju mogu da budu veoma zavodljivi i romantični. Ono što je primarno prilikom učenja kako da se ljubimo jeste samopouzdanje pri samom činu. Učenje kako da situaciju držimo u svojim rukama će nas učiniti samo još privlačnijim i seksipilnijim partneru.

Studija koja je pre nekoliko godina rađena o ljubljenju je pokazala da većina žena na osnovu poljupca odlučuje da li će spavati sa muškarcem! Ako se muškarac loše ljubi, ona će momentalno biti „ohlađena“ i radije neće provesti noć sa njim. Prvi utisak ima značajnu vrednost u ovoj igri i čak iako ste najpažljiviji muškarac na planeti sa najviše razumevanja i brižnosti, bez dobrog poljupca, vredećete malo.

Savršen poljubac je onaj kada je sa osobom do koje nam je zaista stalo. Ima više iskrenosti i brižnosti u poljupcu sa nekim posebnim nego sa nekim koga jedva poznajete, mada dobar poljubac može da zbliži dvoje ljudi. Ima mnogo ljudi koje se plaše da poljube nekoga. Naš odgovor bi bio da ne ljubite neku osobu odmah. Sačekajte dok se između vas izgradi odgovarajući stepen privlačnosti, izađite sa osobom nekoliko puta pre nego što se prvi put poljubite. Kada se jednom opustite, sve će biti lakše i otkrićete u poljupcu sve ono najbolje i najlepše što prava ljubav može da pruži.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar