Mis univerzum

Oksana Fjodorova (Oksana Fedorova) iz Rusije osvojila je titulu Mis univerzum za 2002. godinu. Na ovom izboru za Mis učestvovalo je čak 75 devojaka iz zemalja širom sveta.

Domaćini ceremonije bili su Fil Sims (Phil Simms), bivši igrač američke fudbalske lige, i glumica i model Dejzi Fuentes (Daisy Fuentes). Za prvu pratilju izabrana je Mis Paname, drugu Mis Kine, a treću Mis Južne Afrike. Četvrto mesto zauzela je Mis Venecuele. Mis Albanije, Indije, Nemačke, Kipra i Kanade zauzele su pozicije od šestog do desetog mesta.

Učesnice su se predstavile žiriju u tri kategorije: nacionalni kostim, kupaći kostim i večernja haljina. Prvih pet devojaka ujedno su bile i finalistkinje koje je čekao i kraći intervju. Zajedničko pitanje svih intervjua bilo je: „Zbog čega najčešće crvenite?“ Mis Rusije je odgovorila da uvek pocrveni kada kaže nešto pogrešno.

Prošlogodišnja Mis univerzum, Mis Puerto Rika, krunisala je svoju naslednicu krunom od dijamanata i kultivisanih bisera koja vredi čak 250 000 dolara. Nakit je dizajnirao oficijelni sponzor ceremonije – Mikimoto. Mis Rusije je dobila nagrade u iznosu od 250 000 dolara, pored promotivnih ugovora i dvogodišnje stipendije u školi za film i televiziju u Njujorku. Godinu dana će nova Mis živeti u luksuznom stanu u Njujorku, dobijajući neku vrstu izdržavanja.

Nova Mis fotogeničnosti je Mis Puerto Rika. Za Mis srdačnosti (Miss congeniality) proglašena je Mis Devičanskih Ostrva. Nagradu žirija za najbolji nacionalni kostim ponela je Mis Kolumbije.

Na ceremoniji dodele ove prestižne titule nastupio je popularni pevač Mark Entoni (Marc Anthony). On je otpevao svoja dva nejveća hita na engleskom jeziku, na molbu američke televizijske stanice koja je prenosila događaj. Entoni je inače Amerikanac sa portorikanskim poreklom. Mark Entoni je izveo standardno efektan nastup sa akrobatima koji su visili na užadima i velikim fontanama iz kojih su tekli mlazevi vode.

U žiriju su bili: Guess-ov model Tajris (Tyrese), dizajner Nikol Miler (Nicole Miller), manekenka Tatjana Patic (Tatjana Patitz) i „čuvarka plaže“ Džina Li Nolin (Gena Lee Nolin).

Našu zemlju je prilično bezuspešno predstavljala Slađana Božović. Ceremonija izbora za Mis univerzum putem satelita se prenosila u čak 176 zemalja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar