Na koncertu

U toku ovog leta biće mnogo koncerata i ludih dešavanja, što obećava odličan provod svima koji odu na njih. Ipak, može se desiti i da vam manje lepe stvari pokvare provod, kao što su izgažena stopala, dehidracija i slično. Zato, evo kratkog vodiča o pripremi za koncert i o tome šta izbegavati.
Obuća: idealna obuća za koncerte su cipele od čvrste kože, kao što su "martinke", ali mogu da posluže i patike. Nipošto ne treba ići na koncert (osim ako se radi o onoj vrsti koncerta gde svi sede na svojim mestima, kao što su koncerti ozbiljne muzike) u sandalama, japankama, papučama ili bilo čemu što će vam stopala, naročito prste, ogoliti i učiniti veoma ranjivim na gaženje prilikom skakanja.
Odeća: u rancu valja poneti kabanicu, za slučaj da padne kiša. Obući se slojevito, tako da, kad vam postane vruće (a u masi koja skače, dok i vi skačete, to će se sigurno desiti), možete da skinete deo odeće – i da taj deo, nakon koncerta, vratite na sebe, umesto da na koncert dođete suviše lagano obučeni pa se posle koncerta smrznete, ako zahladni. Ono što ne treba učiniti jeste da se natrontate, jer ćete ubrzo biti mokri od znoja, ni miris koji ćete širiti oko sebe neće biti prijatan, plus još možete dobiti i toplotni udar i onesvestiti se. Ukoliko želite da budete primećeni u masi, neka vam odeća bude upadljiva.
Ranac je na koncertu vaš dragi prijatelj, i to dovoljno veliki ranac da u njega stane kabanica, odeća koju skinete tokom koncerta, razne čokoladice i slatkiši za slučaj da vam padne nivo šećera, malo slanih grickalica za slučaj da vam padne pritisak, obavezno i flašica s vodom da ne biste dehidrirali (kupićete i na koncertu neko piće, ali dobro je imati i sopstveno u rancu), vlažne maramice (u većoj količini) da možete da se osvežite u toku koncerta (biće vam potrebne, verujte), hemijska olovka ili flomaster za zapisivanje telefona onih koje upoznate na koncertu i blokče s istom svrhom (jeste "kul" da broj zapišete na ruci, samo se to od znoja može skinuti).
Dobra je ideja da vam novčanik bude oko vrata – u ludilu koncerta, sasvim je moguće da vas neko izdžepari a da to i ne primetite. Takođe, nije loše ni da zauzmete svoja mesta blizu bine (ako tamo želite da provedete koncert) znatno pre nego što koncert počne – tada je to mnogo lakše i bezbolnije izvesti nego se u prve redove gurati kad je koncert uveliko u toku. Izbegavajte jahanje po nepoznatima da bi se videla bina – nije bezbedno, a i nepristojno je. Pored toga, izbegavajte da sve vreme dok traje koncert "blenete" u mobilni – ako vam je mobilni toliko interesantniji od svega ostalog, šta ćete na koncertu?
Lepo se provedite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dehidracijakabanicakoncertmuzikaobućaodećaprovodranac
Komentari (0)
Dodaj komentar