Nagovoriti ga na romantiku

U mnogim stvarima vaš dečko vam se zaista dopada – ili ne biste ni bile s njim. Samo, zašto dečaci moraju toliko da se prave važni jedni pred drugima – i zašto se vaš dečko ne opusti ni kad ste nasamo? Drugim rečima, zašto ne može da bude bar malo romantičniji, zašto stalno mora da pokazuje kako je „kul“ i „faca“?

Naravno, nisu svi dečaci takvi, ali šta ako je vaš dečko takav, a vi želite da bude romantičniji? Sve ostalo (ili skoro sve ostalo) kod njega vam se sviđa, samo vam još i romantika nedostaje? Nije uvek lako navesti dečka da pokaže bar malo smisla za romantiku, ali nije ni nemoguće – daleko od toga.

Za početak, dobro je znati da nema baš mnogo smisla tražiti od dečka da bude romantičniji. Kao jedno, to može da ga uplaši, jer se romantika povezuje s velikom količinom pokazivanja osećanja – a dečaci se boje toga. Smatraju da su privlačni u „mačo imidžu“ i da bi bili proglašeni slabićima ako pokažu da nisu baš uvek jaki i neosetljivi. Kao drugo, ako tražite od dečka da bude malo više romantičan, lako može da se desi da on jednostavno ne shvati šta tačno hoćete od njega – njegova ideja romantike može biti da vam promeni gumu na biciklu.

Šta onda učiniti? Najjednostavnije rešenje je da razmislite šta biste tačno volele da vaš dečko uradi. Da vas ponekad iznenadi cvećem ili slatkišima, da napravi mini-večeru za vas u svojoj sobi koja će biti osvetljena samo svećama, da vam šalje slatke SMS poruke… Smislite šta je to što konkretno želite da on uradi i recite mu to. Romantiku uopšte ne morate da spominjete.

Bez spominjanja romantike, nije toliko verovatno da ćete uplašiti dečka. Pošto on sigurno želi da vam se svidi i pošto želi da uživate s njim, jednom kad mu kažete šta konkretno hoćete od njega, vrlo je verovatno da će se potruditi da to i uradi. Njemu će biti lakše i nimalo zastrašujuće kad mu samo konkretno kažete šta želite, vi ćete uživati u njegovom romantičnom gestu (zapravo, oboje ćete uživati u njegovom romantičnom gestu, jer će on sigurno biti zadovoljan vašom reakcijom na njegov trud) – bez mnogo muke i preganjanja dobićete upravo ono što želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar