Najbolji prijatelj zaljubljen u vas

U prijateljstvu i ljubavi svakakve se i zgodne i nezgodne stvari mogu dešavati – jedna od nezgodnih jeste da je vaš najbolji prijatelj zaljubljen u vas, a vi ga jednostavno ne vidite na taj način. I ne znate šta da učinite, ne želite da ga povredite, ali ni da se upuštate u vezu s nekim u koga niste zaljubljene.
Nije da vas on proganja ili nešto slično. Nije takav. Ali, već godinama je zaljubljen u vas, a vi ga jednostavno ne vidite na taj način, vidite ga kao svog najboljeg prijatelja. Teško vam je što on pati – a teško vam je i što patite vi. Osećate krivicu kad pogledate nekog drugog momka, ne usuđujete se da izlazite sa momcima da ne biste povredile svog prijatelja, i ne znate dokle ćete više tako – a ne želite da budete s njim u vezi.
Nema lakog rešenja za ovakvu situaciju. Potpuno je ispravno da ne budete u vezi s momkom koji je u vas zaljubljen a vi ga ne vidite na takav način, jer bi takva veza bila laž, foliranje s vaše strane, pokušavanje da naterate sebe da osećate nešto što ne osećate, i na kraju biste oboje bili povređeni – on bi se osećao mnogo lošije nego što se oseća sad.
Nije lako, ali je najbolje biti iskren. Otvoreno mu recite da vam je veoma drag kao prijatelj, da vam prijateljstvo s njim mnogo znači, ali da ga ne vidite kao svog dečka, i da ste sigurne da ga nikad nećete tako videti. Nemojte biti grube, ali i pazite da svoje reči ne ublažite osmehom, dodirom, nežnostima, jer bi on to mogao da shvati kao da ipak ima šanse i da nastavi da pokušava – a to ne želite, zar ne?
Sasvim je moguće da će biti povređen. Jako. Možda neko vreme neće želeti da se viđa s vama. Moguće je i da vaše prijateljstvo više neće biti onakvo kakvo je bilo ranije – ali uz iskrenost i odbijanje da mu pružate nadu da ćete ipak biti s njim u vezi, vaše prijateljstvo ima najbolje šanse da se održi.
Što se tiče drugih momaka, naravno da imate pravo da izlazite s njima. Samo, možda ćete želeti da neko vreme sačekate s tim, dok vaš prijatelj ne "svari" ideju da ga ne želite za svog dečka, kako vaš izlazak s nekim drugim momkom ne bi shvatio lično, kao da ste to uradile da biste njega povredile.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavprijateljstvozaljubljenost
Komentari (0)
Dodaj komentar